Acasă Politic Catalin Ivan: “Condamn public dorinta PDL de a suprima libertatea presei din...

Catalin Ivan: “Condamn public dorinta PDL de a suprima libertatea presei din Romania

DISTRIBUIȚI

106444 – 20122011 – Liderul grupului PSD din Parlamentul European, Cătălin Ivan, condamnă public declaraţiile făcute de Alin Popoviciu, deputat PDL, referitoare la închiderea postului Antena 3, şi le califică drept ”un atac ticălos, marca PDL, la adresa libertăţii presei din România”. ”PDL devine, pe zi ce trece, tot mai hotărât în demersul său de a confisca ţara românilor şi de a o subjuga pe de-a întregul intereselor de partid. Nici nu s-a uscat bine cerneala de pe proiectul Guvernului de comasare abuzivă a alegerilor, care nu prevede altceva decât fraudarea lor masivă, că Alin Popoviciu ne oferă deja imaginea a ceea ce se va întâmpla în cazul în care PDL ar câştiga scrutinul viitor. Anume, suprimarea presei libere româneşti.

Şi, odată cu ea, a tuturor acelor voci care îşi permit, în mod legitim, să conteste actuala putere. Azi, domnul Popoviciu a dat glas unui atac ticălos, marca PDL, la adresa libertăţii presei din România. Mâine, însă, dacă nu suntem vigilenţi şi nu ne împotrivim cu fermitate, riscăm ca ameninţările celor din PDL să devină realitate”, a declarat Ivan.

Social-democratul subliniază că, pentru USL, libertatea presei şi dreptul la liberă exprimare sunt principii fundamentale pentru garantarea democraţiei în România şi tocmai de aceea va lupta cu toată forţa şi determinarea împotriva eforturilor întreprinse de actuala putere de a le desfiinţa.

”Condamn public dorinţa PDL de a suprima libertatea presei din România şi îi cer domnului Boc să vină de urgenţă cu clarificări pe marginea acestor afirmaţii de sorginte stalinistă. România are nevoie de un guvern competent şi democratic, care să scoată ţara din criză, nu de o nouă dictatură care să o scoată definitiv din Europa”, a adăugat liderul delegaţiei PSD din Parlamentul European.

Intervenţia europarlamentarului PSD vine pe fondul declaraţiilor făcute de Alin Popoviciu în cadrul unui eveniment organizat de Organizaţia de Tineret a PDL la Timişoara. Popoviciu a explicat că în ciuda faptului că a avut un an bun, îşi mai doreşte un singur lucru. Să devină moderator la postul de televiziune Antena 3. La scurt timp, Popoviciu s-a răzgândit şi a subliniat că după câştigarea alegerilor, speră să comenteze închiderea postului Antena 3. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.