Acasă Politic Chisinau: Parlamentul de la Chisinau incearca din nou sa aleaga un presedinte...

Chisinau: Parlamentul de la Chisinau incearca din nou sa aleaga un presedinte al tarii

DISTRIBUIȚI

106376 – 16122011 – Parlamentul de la Chisinau incearca din nou, vineri, sa aleaga un presedinte al tarii si sa puna astfel capat unei crize politice care dateaza de mai bine de doi ani si jumatate, de cand Republica Moldova nu are presedinte – un record mondial, scrie Arena.md. Liderul PDM, Marian Lupu, este singurul candidat inscris in cursa. Sedinta Parlamentului este programata la orele 16.00.

Viitorul presedinte are nevoie de voturile a 61 din cei 101 parlamentari, in conditiile in care Alianta pentru Integrare Europeana (AIE) detine 58 de mandate, comunistii 39 de mandate, iar patru deputati sunt neafiliati.

Marian Lupu va fi sustinut de Alianta pentru Integrare Europeana, in timp ce comunistii au anuntat ca vor vota impotriva candidatului AIE, indiferent cine va fi acesta.

Criza politica din Republica Moldova a fost declansata in urma scrutinului legislativ din 5 aprilie, 2009, cand Partidul Comunistilor nu a reusit sa obtina suficiente mandate pentru alegerea presedintelui tarii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.