Acasă Politic Cluj Napoca: Cinci politisti din Cluj cercetati de Corpul de Control al...

Cluj Napoca: Cinci politisti din Cluj cercetati de Corpul de Control al IGPR in cazul Stoia

DISTRIBUIȚI

106347 – 15122011 – Trei ofiţeri cu funcţii de conducere în Poliţia Judeţeană Cluj şi doi agenţi de Poliţie sunt cercetaţi prealabil pentru nereguli privind procedura de transfer pentru tratament a omului de afaceri Călin Stoia, aflat în arestul IPJ Cluj, a dispus IGPR în urma unor verificări în acest caz. În urma verificărilor efectuate de către ofiţerii Direcţiei de Control Intern a Poliţiei Române cu privire la modul în care au fost respectate prevederile legale privind asigurarea tratamentului medical în cazul omului de afaceri Călin Stoia, aflat în arestat preventiv în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv (CRAP) al IPJ Cluj, s-a constatat că persoana respectivă avea dreptul la tratament, acesta fiind prescris de un medic specialist, însă au fost descoperite şi o serie de nereguli, se arată într-un comunicat al IGPR.

 

 

Astfel, ofiţerii Poliţiei Române au identificat anumite nereguli în ceea ce priveşte verificarea posibilităţii efectuării tratamentului recomandat n cadrul reţelei medicale a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, verificarea fiind efectuată doar la nivelul judeţului, precum şi a informării procurorului privind motivele asigurării tratamentului medical în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj.

Totodată, au fost identificate nereguli cu privire la supravegherea arestatului pe timpul asigurării transportului şi a efectuării procedurilor medicale, respectiv a modului de constituire a escortei, precum şi a instruirii şi echipării membrilor acesteia.

Având în vedere aspectele mai sus menţionate, s-a dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de trei ofiţeri cu funcţii de conducere (cei doi adjuncţi ai şefului IPJ Cluj şi şeful CRAP al IPJ Cluj) şi a doi agenţi de poliţie, se arată în comunicatul Poliţiei Române.

Conform documentului citat, ofiţerii Direcţiei Control Intern au verificat şi „un presupus comportament inadecvat” al şefului IPJ Cluj faţă de o altă persoană aflată în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Cluj ( n.r. – primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, arestat în acelaşi dosar) constatând că, în virtutea dreptului la petiţionare, inculpatul respectiv a solicitat audienţe la şeful IPJ Cluj, iar în cadrul acestora au fost discutate aspecte privind condiţiile de reţinere, reclamate de cel în cauză ca fiind improprii şi, totodată, a fost solicitat dreptul de a beneficia de o vizită din partea familiei.

Ofiţeri ai Corpului de Control din cadrul IGPR au început, miercuri, verificări la Inspectoratul de Poliţie Cluj, în cazul tratamentului medical de care beneficiază omul de afaceri Călin Stoia, arestat pentru corupţie. – www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.