Acasă Politic Cluj-Napoca: Sorin Apostu a renuntat la cerea de eliberare sub control judiciar

Cluj-Napoca: Sorin Apostu a renuntat la cerea de eliberare sub control judiciar

DISTRIBUIȚI

106047 – 05122011 – Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, suspendat din funcţie după arestarea preventivă pentru luare de mită, a declarat, luni, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Cluj, că renunţă la cererea sa de eliberare sub control judiciar.

Sorin Apostu a fost dus, luni, la Curtea de Apel Cluj, unde magistraţii urmau să analizeze cererea sa de eliberare sub control judiciar.

În faţa instanţei, Apostu a declarat că renunţă la cererea sa de eliberare sub control judiciar. „Renunţ la cererea formulată, de eliberare sub control judiciar. Mi-au fost explicate de către apărătorul meu care sunt consecinţele acestei decizii şi mi le asum”, a spus Apostu.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, în baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj. Apostu a fost arestat pentru luare de mită, iar Stoia pentru dare de mită. Cei doi au făcut recurs la măsura arestării preventive, însă ICCJ le-a respins solicitările.

Primarul Sorin Apostu a fost suspendat din funcţie după ce prefectul judeţului Cluj, Florin Stamatian, a emis un ordin în acest sens.

Călin Stoia a solicitat instanţei eliberarea pe cauţiune, însă cererea sa a fost respinsă, deşi suma de un milion de lei, stabilită drept cauţiune, fusese achitată. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.