Acasă Politic Cluj-Napoca: Sorin Apostu este acuzat si de trafic de influenta

Cluj-Napoca: Sorin Apostu este acuzat si de trafic de influenta

DISTRIBUIȚI

106131 – 08122011 – DNA Cluj a schimbat incadrarea juridica in dosarul lui Sorin Apostu din dare-luare de mita in trafic-cumparare de influenta, ambele in forma continuata.De asemenea, ei au extins cercetarile in acest caz pentru spalare de bani, fals in inscrisuri, potrivit motivarii deciziei de prelungire a arestului.
In motivarea Curtii de Apel Cluj la decizia de prelungire a mandatului de arestare preventiva a lui Sorin Apostu si a directorului general al Brantner Romania, Calin Stoia, procurorii DNA au sustinut ca Apostu a primit de la femeia de afaceri Aspazia Droniuc, pentru asigurarea parcului auto al RATUC, suma de 274.330 de lei, fata de 208.936 de lei cat se stabilise in prima faza a cercetarii penale.

De asemenea, procurorii DNA au aratat ca, dupa declansarea cercetarilor, s-a constatat ca transele in care au fost remise sumele de bani prin intermediul cabinetului de avocatura al sotiei primarului, Monica Apostu, „sunt mai mari numeric, retinandu-se, finalmente, remiterea banilor in 21 de transe constituind tot atatea acte materiale ale aceleiasi infractiuni de coruptie, pentru incheierea contractelor de asigurare cu RATUC Cluj din anii 2009, 2010 si 2011”.

„Activitatea infractionala a continuat si in a doua parte a anului 2010, precum si in anul 2011, perioada in care, in lipsa oricarui contract de asistenta juridica, invinuita A. M. (Monica Apostu – n. red.) a emis in numele cabinetului sau avocatial un numar de alte 12 facturi fiscale, in perioada august 2010 – septembrie 2011, in valoare totala de 134.610,56 lei, platile fiind efectuate de catre invinuita D. A. (Aspazia Droniuc – n.red.) ca ‘modalitate de revansare’ pentru interventiile promise de inculpatul A. S. (Sorin Apostu – n.red.) pentru a obtine, in continuare, asigurarea parcului auto RATUC Cluj-Napoca”, au precizat procurorii DNA.
Magistratii Curtii de Apel Cluj au decis, luni seara, prelungirea mandatelor de arestare preventiva pentru Sorin Apostu si Calin Stoia cu inca 30 de zile. Avocatii celor doi au declarat recurs, care va fi judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie cel mai tarziu vineri, cand expira mandatul de arestare preventiva care a fost emis in data de 10 noiembrie, informeaza Adevarul.Surse apropiate anchetei au dezvaluit, pentru „Adevarul”, ca decizia procurorilor de a-i acuza pe Apostu si Stoia de spalare de bani si fals in inscrisuri a fost luata inca din data de 30 noiembrie.In cazul lui Calin Stoia, sustin aceleasi surse, ca pe langa dare de mita, acesta ar fi acuzat si de spalare de bani. Aceste noi acuzatii aduc dupa ele si pedepse mai grave. Daca pentru dare de mita legea prevede o pedeapsa cu inchisoarea intre 6 luni si 5 ani, spalarea de bani se pedepseste cu detentie intre 3 si 12 ani. Pentru luare de mita se primesc de 3 la 15 ani. Traficul de influenta este pedepsit cuinchisoare de la 2 la 10 ani. Falsul in acte se pedepseste de la 3 luni la 3 ani. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.