Acasă Politic Corina Cretu: Guvernul de la Bucuresti ignora recomandarile FMI de a proteja...

Corina Cretu: Guvernul de la Bucuresti ignora recomandarile FMI de a proteja categoriile defavorizate

DISTRIBUIȚI

106320 – 14122011 – Vicepreşedintele PSD Corina Creţu anunţă că a primit răspunsul oficial din partea Fondului Monetar Internaţional la scrisoarea adresată în data de 10 noiembrie directorului FMI, Christine Lagarde.

În scrisoarea înaintată conducerii FMI, vicepreşedintele PSD a ridicat problema subfinanţării cronice a unor sectoare esenţiale, precum Educaţia şi Sănătatea, şi aceea a costurilor excesive pe care simplii cetăţeni, nevinovaţi de declanşarea crizei economice, sunt puşi să le plătească prin politicile de austeritate drastică impuse de Guvern.

În răspunsul oficial primit din partea FMI, oficialii Fondului subliniază că „au insistat constant pentru protecţia categoriilor defavorizate de cetăţeni, faţă de efectele crizei şi faţă de consecinţele măsurilor de ajustare fiscală”. În acelaşi răspuns, oficialii FMI arată că „au insistat (în relaţia cu autorităţile române n.n) să folosească mai bine resursele publice şi să creeze sisteme de sănătate şi educaţie mai eficiente, pentru ca acestea să se apropie mai mult de nivelul celor din restul statelor membre UE”, potrivit unui comunicat al PSD remis PROMPT MEDIA.

“Cu toate acestea, din acţiunile Guvernului de la Bucureşti rezultă o ignorare totală a solicitărilor făcute de FMI, atât în ceea ce priveşte protejarea categoriilor vulnerabile, cât şi în ceea ce priveşte sprijinul pentru sistemele de Educaţie şi Sănătate. Astfel, proiectul de buget pentru anul 2012 permanentizează măsurile de austeritate care au lovit crunt în salariaţii din sectorul bugetar şi pensionari, precum evidenţiază şi continuarea politicii de subfinanţare a Educaţiei şi Sănătăţii. Aceasta după ce în ultimii doi ani au fost închis un număr important de spitale şi peste 1000 de şcoli. Actuala putere este incapabilă de compasiune cu românii nevinovaţi de criză şi îi pedepseşte pe aceştia pentru propria neputinţă, demonstrand lipsă de voinţă de a guverna bine, în interesul tuturor cetăţenilor, şi nu al clientelei profitoare”, se arată în comunicat. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.