Acasă Politic Galati: 16 membri ai unui grup specializat in fraude informatice, trimisi in...

Galati: 16 membri ai unui grup specializat in fraude informatice, trimisi in judecata

DISTRIBUIȚI

106082 – 06122011 – Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată a 16 inculpaţi, din care 12 în stare de arest preventiv, ca urmare a destructurării unui grup infracţional organizat  specializat în săvârşirea de fraude informatice.

Potrivit procurorilor, Geani Chiriţă, împreună cu Iulian Mocanu, Leonard Constantin Carusu, Adrian-Constantin Paraipan şi Florin-Carmelo Mungiu au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi alte persoane, în scopul obţinerii de beneficii financiare considerabile, prin derularea de tranzacţii sau licitaţii on-line frauduloase, prin intermediul unor site-uri specializate în activităţi de comerţ electronic.

        Membrii grupării se conectau în mod neautorizat la servere din străinătate, efectuând modificări asupra unor pagini web aparţinând unor site-uri de comerţ electronic, pe care le transmiteau prin email către persoane fizice din SUA, Canada, Australia şi Europa de Vest.

        Ulterior, prin phishing, obţineau datele de autentificare ale acestor persoane – user şi parolă şi le utilizau, fără permisiunea lor, pentru conectarea la site, în vederea licitării în mod fictiv de produse inexistente.

        Sumele de bani rezultate în urma acestor tranzacţii erau primite prin intermediul sistemelor de transfer monetar internaţional.

        La grupul infracţional organizat au aderat şi Lorita Maria, Emilia Balan şi Nicoleta Lenuţa Timoş,  angajate la societăţi comerciale licenţiate să efectueze transferuri monetare internaţionale, acestea având rolul de a remite membrilor grupului sumele de bani transferate de către părţile vătămate.

        În această modalitate, inculpaţii au indus în eroare un număr de circa 800 părţi vătămate.

        Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 800.000 dolari.

Cauza a fost trimisă spre soluţionare Tribunalului Galaţi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.