Acasă Politic Galati: Captura record de tigari intr-o fabrica clandestina din judetul Galati

Galati: Captura record de tigari intr-o fabrica clandestina din judetul Galati

DISTRIBUIȚI

106375 – 16122011 – Poliţiştii de frontieră gălăţeni, sub coordonarea procurorilor DIICOT Galaţi, au capturatpeste 600.000 de pachete de ţigări şi 100.000 ţigarete vrac care urmau a fi ambalate în pachete în valoare de aproape 1,5 milioane lei.

Pe 15 decembrie, poliţiştii de frontieră gălăţeni au efectuat 20 descinderi domiciliare la locuinţele unor persoane din judeţul Galaţi. În urma acestor acţiuni au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Galaţi 43 de persoane pentru cercetări. În urma cercetărilor efectuate şi a probelor administrate în cauză, s-a stabilit că grupul infracţional a fabricat clandestin, într-o locaţie din municipiul Galaţi, cantitatea de 1.520 baxuri, conţinând fiecare câte 500 pachete ţigarete marca Viceroy, din care au distribuit în mai multe localităţi din România 150 baxuri, participând în mod direct ori ajutând ca antemergători la transportul acestora. Membrii grupului infracţional organizat achiziţionau tutun vrac, pe care ulterior îl transformau în ţigarete cu ajutorul unei linii industriale de fabricat ţigarete, ambalate în pachete confecţionate cu ajutorul unui utilaj tip tiparniţă, pe care aplicau timbre de acciză falsificate. Gruparea infracţională era extrem de bine organizată, hala în care se produceau ţigările fiind transformată într-un adevărat laborator clandestin în care accesul era permis doar lucrătorilor care participau efectiv la procesul de producţie. În interiorul halei geamurile au fost camuflate şi au fost amenajate birouri, dormitoare şi un grup sanitar. Hrana era asigurată de către alţi membri ai grupării care aplicau legea „omertei” (tăcerii) se deplasau o singură dată, în jurul prânzului, la o firmă de pe raza judeţului şi în intervalul orar 12.00 – 13.30 asigurau transportul alimentelor pentru lucrătorii din „fabrică”.

Pe parcursul a aproape cinci luni de zile poliţiştii de frontieră gălăţeni, cu sprijinul S.R.I., au monitorizat 24 de ore din 24 această locaţie, mijloacele auto şi persoanele care se deplasau în zonă, pentru preluarea mărfii şi distribuţie, făcându-se investigaţii complexe, pentru stabilirea modului de operare şi identificarea făptuitorilor.

Cele 26 de persoane stabilite ca făcând parte din grupul infracţional sunt 19 cetăţeni români, 6 cetăţeni bulgari şi un bărbat cu dublă cetăţenie Republica. Moldova şi Germană, având vârstele cuprinse între 25 şi 53 de ani. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.