Acasă Politic Iasi: Ambasadorul Finlandei impresionat “absolut pozitiv” dupa o vizita la Punctul de...

Iasi: Ambasadorul Finlandei impresionat “absolut pozitiv” dupa o vizita la Punctul de trecere a Frontierei Sculeni

DISTRIBUIȚI

106019 – 04122011 – Ambasadorul Finlandei la Bucureşti, Ulla Vaisto, a vizitat sâmbătă Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni din Judeţul Iaşi.

Cu această ocazie, conducerea IJPF Iaşi a prezentat principalele activităţi desfăşurate de către poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, modul în care se realizează pregătirea şi măsurile anticorupţie luate la nivelul acestei structuri.

Ulla Vaisto a asistat la efectuarea controalelor de frontieră atât pe sensul de ieşire cât şi cel de intrare în ţară şi la un exerciţiu tactic demonstrativ. De asemenea, au fost descrise modul şi etapele desfăşurării controlului de frontieră la ieşirea/intrarea din/în România a persoanelor, bunurilor şi mijloacelor de transport cu privire la respectarea prevederilor reglementarilor europene şi a legislaţiei naţionale cu incidenţă în materie, folosirea tehnicii din dotare ( staţii de lucru, cititoare optice: fixe şi portabile, doku-box, dispozitivul optic, detectorul CO2, detectorul pentru bătăile inimii, aparat pentru detectarea materialelor radioactive, endoscop, buster, comparator video-spectral) şi a Sistemului optic de recunoaştere. Totodată, a fost realizată o prezentare a aparaturii şi tehnicii folosite pentru supravegherea frontierei externe a Uniunii Europene.

„Apreciez nivelul deosebit al echipamentelor care sunt în dotarea Poliţiei de Frontieră şi modul în care s-a realizat recrutarea şi pregătirea poliţiştilor care folosesc aceste echipamente. La nivelul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni combinaţia dintre dotarea tehnică şi nivelul pregătirii poliţiştilor de frontieră este foarte bună. Impresia pe care mi-am făcut-o vizitând acest punct de frontieră este absolut pozitivă şi consider că România, prin Poliţia de Frontieră, a luat foarte în serios responsabilitatea asigurării securităţii frontierei. Voi pleca de la Iaşi cu o impresie foarte bună pe care o voi transmite şi Guvernului finlandez ”, a declarat ambasadorul Finlandei la finalul vizitei de la Sculeni. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.