Acasă Politic Washington: Bill Clinton: Barack Obama nu ar trebui sa excluda o interventie...

Washington: Bill Clinton: Barack Obama nu ar trebui sa excluda o interventie militara in Iran

DISTRIBUIȚI

106569 – 23122011- Fostul preşedinte american Bill Clinton a apreciat într-un interviu că Barack Obama nu poate exclude o acţiune militară în Iran, chiar dacă sunt alte opţiuni de a împiedica Teheranul să obţină arma nucleară, potrivit Animanews.

Clinton a mai declarat în interviul difuzat joi seară că raportul recent al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) arată că eforturile Teheranului de a obţine arma nucleară „au ajuns suficient de departe” şi că acestea „constituie cel mai mare secret cunoscut de toată lumea”.AIEA a prezentat într-un raport din noiembrie informaţii „credibile” conform cărora Iranul lucrează la construcţia armei nucleare. Iranul a denunţat acest raport ca fiind „nefondat”.

„Când analizăm opţiunile, nu cred că preşedintele ar trebui să înlăture toate variantele militare”, a declarat Bill Clinton, soţul actualului secretat de Stat american Hillary Clinton.

„Totuşi, trebuie să existe alte metode de a înlătura pericolul”, a adăugat acesta, amintind că la sfârşitul lui 2010 un virus informatic a afectat programul nuclear iranian, „dând o lovitură capacităţilor informatice ale acestora”.

Progresul programului nuclear iranian îngrijorează din ce în ce mai mult comunitatea internaţională, în special Occidentul, care acuză Iranul că încearcă să obţină arma atomică. Teheranul se apără afirmând că ţara caută doar să dezvolte electricitate de origine nucleară. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.