Acasă Politic Ateliere de limba romana in Serbia

Ateliere de limba romana in Serbia

DISTRIBUIȚI

106871 – 10012012 – Câteva contacte şi întâlniri mai recente ale liderilor români din Serbia de Răsărit cu reprezentanţii Centrului „In medias res” din Panciova, s-au soldat cu primele rezultate concrete. Duminica trecută, o delegaţie a Asociaţiei pentru Limba, Cultura şi Religia Românilor de pe Valea Moravei – Isacova, în frunte cu preotul Iel Buobu Lui însoţit de Rodica Buobu Lui au vizitat Centrul „In medias res”, iar scopul vizitei a fost conturarea iniţiativei de înfiinţare a Atelierelor de Limba Română şi în Valea Timocului şi Valea Moravei, transmite Romanian Global News.

În discuţiile care au avut loc la Panciova cei întruniţi s-au înţeles ca „In medias res” să acorde sprijinul consultativ necesar la realizarea acestui proiect important pentru pornirea procesului educativ-instructiv în această parte a românităţii, iar colaborarea va fi fortificată şi prin semnaea unui Acord de colaborare a celor două organizaţii, dar şi prin realizarea altor iniţiative comune spre binele tuturor.

Până în prezent la Panciova au avut loc patru ediţii ale „Atelierelor de limba română şi dialectul aromân cu elemente de cultură şi civilizaţie”, drept prima şcoală românească din acest centru industrial important al Provinciei Autonome Voivodina, iar ultimele două ediţii au fost sprijinite în mare parte de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni şi au fost frecventate de mai multe sute de cursanţi printre care pe lângă etnicii români le-au frecventat şi apartenenţi ai altor comunităţi naţionale din dorinţa de a cunoaşte limba, cultura şi istoria glorioasă a poporului român. Atelierele sunt frecventate şi de un număr important de aromâni, care din an în an sunt tot mai bine organizaţi, datorită eforturilor depuse de către Svetlana Nikolin, care a fost prezentă şi la această întâlnire pentru a încuraja fraţii români din Valea Timocului şi Valea Moravei spre a rezista în intenţiile lor de a-şi păstra limba, cultura, credinţa şi identitatea. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.