Acasă Politic Berlin: Romania, stat partener la Expozitia Saptamana Verde de la B

Berlin: Romania, stat partener la Expozitia Saptamana Verde de la B

DISTRIBUIȚI

106970 – 13012012 – România participă, ca stat partener, la Expoziţia Internaţională pentru Alimentaţie, Agricultură şi Horticultură Săptămâna Verde care se desfăşoară la Berlin în perioada 20 – 29 ianuarie 2012.

Săptămâna Verde este cea mai importantă expoziţie din lume în domeniul industriei alimentare, agriculturii şi horticulturii. La ediţia din acest an vor expune peste 1.600 de companii din 53 de ţări, în 26 de pavilioane care ocupă 115.000 mp. Organizatorii germani aşteaptă ca în cele 10 zile de expoziţie să intre pe porţile centrului expoziţional peste 400.000 de vizitatori.

Pe lângă rolul de platformă de afaceri, Săptămâna Verde are şi caracterul unui festival al tradiţiilor gastronomice şi folclorice, având un impact mediatic de anvergură, atât în Germania, cât şi în plan global.

            Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) organizează participarea ţării noastre la acest important eveniment. Pavilionul naţional al României, ca stat partener, va fi organizat pe o suprafaţă de 1.000 mp, în care vor expune peste 60 de companii care activează în domeniul industriei alimentare, agriculturii şi horticulturii în ţara noastră.

            În calitate de stat partener, România va organiza ceremonia de deschidere a Expoziţiei, joi 19 ianuarie 2012, cu această ocazie fiind prezentate în faţa a peste 4.500 de spectatori (oficiali, ambasadori, jurnalişti din întreaga lume) tradiţiile şi obiceiurile poporului român şi legătura dintre ţăranul român şi pământul pe care îl lucrează.

            MADR va mai organiza, împreună cu expozanţii din pavilionul naţional, evenimente punctuale de promovare a produselor şi a tradiţiilor româneşti precum Sărbătoarea Vinurilor Româneşti, Ziua Maramureşului etc.

În aceeaşi perioadă, a devenit deja o tradiţie organizarea Summitului Miniştrilor Agriculturii, eveniment care va avea loc în data de 21 ianuarie 2012, iar tema dezbătută va fi „Securitatea alimentară prin creştere economică durabilă – agricultură cu resurse naturale limitate”. – www.promptmedia.ro    

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.