Acasă Politic Bruxelles: Cinci decenii de Politica Agricola Comuna

Bruxelles: Cinci decenii de Politica Agricola Comuna

DISTRIBUIȚI

107246 – 23012012 – a lansat campania de comunicare CAP@50 pentru a marca cea de a cincizecea aniversare a Politicii Agricole Comune (PAC), o piatră de temelie a integrării europene, care a oferit cetăţenilor europeni o jumătate de secol de securitate alimentară şi un mediu rural activ. Campania de comunicare, care se va desfăşura pe durata întregului an, include un site web interactiv, o expoziţie itinerantă, materiale audiovizuale şi tipărite, precum şi o serie de evenimente care vor avea loc Bruxelles şi în statele membre.

„2012 reprezintă un an important, nu numai pentru a ne reaminti ultimii 50 de ani ai istoriei noastre, ci mai ales pentru a privi în perspectivă către o nouă reformă a Politicii Agricole Comune”, a declarat Dacian Cioloş, comisarul pentru agricultură şi dezvoltare rurală. „În 1962, preocuparea principală a europenilor era să aibă suficientă mâncare pe masă. Astăzi securitatea alimentară rămâne importantă, dar ne preocupă şi alte probleme, cum ar fi schimbările climatice şi utilizarea sustenabilă a resurselor naturale. Această campanie ne va ajuta să reflectăm la această evoluţie”, a adăugat Cioloş.

Campania CAP@50 a fost lansată luni, sub sloganul „Un Parteneriat între Europa şi Agricultori”, în cadrul unui eveniment interinstituţional desfăşurat la Bruxelles, care a reunit peste 150 de invitaţi, actori implicaţi în istoria PAC şi în actuala reformă a acesteia, atât din cadrul instituţiilor UE, cât şi foşti comisari pentru agricultură şi părţi interesate.

De asemenea, sunt prevăzute mai multe lansări la nivel naţional în cele şase state membre fondatoare ale UE: Germania (Berlin, 20 ianuarie), Italia (Verona, 2 februarie), Franţa (Paris, 27 februarie) şi Benelux (4 aprilie, dată încă neconfirmată).

Pe tot parcursul anului 2012 se vor organiza o serie de manifestări atât la nivel naţional, cât şi la nivelul UE, iar o expoziţie itinerantă va călători prin Europa începând din primăvară. Expoziţia va fi prezentată în mai multe instituţii ale UE şi în statele membre.

Pe site-ul web dedicat sărbătoririi celor 50 de ani de PAC, accesibil în 22 de limbi, va fi prezentat un film care ilustrează influenţa agriculturii asupra vieţii noastre cotidiene, precum şi o înregistrare video a declaraţiei comisarului care prezintă campania. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.