Acasă Politic Bruxelles: Comisia Europeana cere institutiilor UE bugete moderate

Bruxelles: Comisia Europeana cere institutiilor UE bugete moderate

DISTRIBUIȚI

107284 – 24012012 – Pentru al doilea an consecutiv, Comisia Europeană îndeamnă toate instituţiile UE să dea dovadă de moderaţie în elaborarea estimărilor pentru bugetul lor administrativ în 2013.

Janusz Lewandowski, comisarul responsabil pentru programarea financiară şi bugetul UE, a trimis o scrisoare către şefii tuturor instituţiilor UE, în care precizează că numeroase state membre efectuează reduceri ale cheltuielilor lor administrative în contextul actualei crize economice şi financiare. „Prin urmare, adaugă comisarul Lewandowski, este extrem de important să demonstrăm în continuare că instituţiile UE acţionează în mod responsabil în climatul actual de austeritate ”.

Comisia doreşte să servească drept exemplu: în 2013, aceasta intenţionează să reducă numărul de posturi în schema sa de personal cu 1 %, ca un prim pas către o reducere de 5 % a personalului în următorii cinci ani. Acest lucru este în conformitate cu propunerea sa pentru Cadrul financiar multianual 2014-2020, care prevede reduceri în cadrul tuturor instituţiilor UE.

În 2012, Comisia şi-a îngheţat în mod voluntar propriile cheltuieli administrative, adică o creştere nominală de 0,0 % în comparaţie cu bugetul 2011. Aceasta s-a realizat prin reducerea semnificativă a cheltuielilor legate de clădiri, tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, studii, publicaţii, misiuni, conferinţe şi reuniuni.

În primele luni ale fiecărui an, Comisia Europeană întocmeşte proiectul de buget al UE pe baza estimărilor cheltuielilor transmise de toate instituţiile UE. Articolul 314 din Tratatul de la Lisabona prevede următoarele: „Comisia grupează aceste situaţii estimative într-un proiect de buget ce poate conţine previziuni divergente”.

În luna februarie 2011, comisarul Lewandowski a trimis o scrisoare similară către şefii tuturor instituţiilor UE, îndemnându-i să reducă cheltuielile în domenii cum ar fi IT, publicaţii, cheltuieli de călătorie …

Cheltuielile administrative (costuri de funcţionare a instituţiilor UE) reprezintă aproximativ 5,8 % din bugetul total al UE.

În 2012, Comisia Europeană şi-a îngheţat cheltuielile administrative în contextul crizei economice şi financiare actuale.

Din procentul de 5,8 % reprezentat de cheltuielile administrative, partea care îi revine Comisiei este de aproximativ 40 % faţă de alte instituţii UE. Prin urmare, evoluţia globală a cheltuielilor administrative depinde şi de cerinţele bugetare ale altor instituţii ale UE. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.