Acasă Politic Bruxelles: Comisia Europeana propune sanctionarea Ungariei pentru deficit excesiv

Bruxelles: Comisia Europeana propune sanctionarea Ungariei pentru deficit excesiv

DISTRIBUIȚI

106910 – 11012012 – Comisia Europeana a propus miercuri sanctionarea Ungariei pentru deficitul sau, considerat excesiv, relateaza AFP.

„Comisia a considerat astazi ca Ungaria nu a facut suficiente progrese pentru a corecta de o maniera durabila si sustenabila a deficitului sau excesiv. Comisia propune trecerea la etapa urmatoare si recomanda ca ministrii Uniunii Europene sa decida ca nu au existat actiuni eficiente pentru aducerea deficitului public sub pragul de 3% din PIB”, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.

O sursa europeana a anuntat tot miercuri ca se va cere Ungariei sa modifice legile controversate, in principal cele legate de banca centrala si independenta judecatorilor.

In prezent, sunt pregatite trei notificari formale pentru a constrange guvernul ungar sa modifice reformele referitoare la banca centrala, la statutul judecatorilor si la autoritatea de protectie a datelor. Acestea vor fi trimise guvernului de la Budapesta in cursul saptamanii viitoare, a precizat o sursa din cadrul Comisiei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.