Acasă Externe Danemarca: Autorul atacurilor sângeroase de la Copenhaga – un tânăr de 22...

Danemarca: Autorul atacurilor sângeroase de la Copenhaga – un tânăr de 22 ani

DISTRIBUIȚI

134821 – 16022015 – Presupusul autor al celor doua atacuri sangeroase de la Copenhaga s-a nascut si a crescut in Danemarca si era cunoscut pentru „infractiuni la legislatia privind armele si violente”, a anuntat duminica politia daneza. „Presupusul autor al faptelor a fost identificat. Este un tanar de 22 de ani, nascut in Danemarca, fiind cunoscut de politie pentru mai multe delicte, printre care infractiuni la legislatia privind armele si violente”, a indicat, intr-un comunicat, politia din Copenhaga, potrivit Ziare.com.

„El este de asemenea cunoscut pentru legaturile sale cu grupari de delicventi”, a adaugat politia. Potrivit unor media daneze, atacatorul ar fi un tanar pe nume Omar El-Hussein.

Atacatorul a fost omorat de politisti in zorii zile de duminica, dupa ce a deschis focul asupra acestora. Potrivit anchetatorilor, el ar fi actionat singur.

Anchetatorii nu au adus elemente privind o eventuala influenta a ideologiei islamiste. Ei au precizat ca atentia lor se concentreaza asupra itinerariului presupusului atacator, inainte, in timpul si dupa atacuri.

Primul atac a avut loc asupra unui centru cultural care gazduia o dezbatere despre islamism si libertatea de expresie, iar al doilea – in cursul noptii de sambata spre duminica in fata marii sinagogi din Copenhaga. Doi civili au fost ucisi si cinci politisti raniti in total.

Anterior in cursul zilei de duminica, serviciile de informatii daneze au indicat ca analizeaza „ipoteza conform careia persoana vizata ar fi fost inspirata de evenimentele care s-au desfasurat la (publicatia de satira) Charlie Hebdo la Paris”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.