Acasă Politic Bruxelles: Mihai Eminescu, omagiat în Parlamentul European

Bruxelles: Mihai Eminescu, omagiat în Parlamentul European

DISTRIBUIȚI

106904 – 11012012 –Parlamentul European a adus, marţi, un omagiu poetului naţional al României, Mihai Eminescu, la 162 de ani de la naşterea sa. Evenimentul, organizat de europarlamentarul Petru Luhan, s-a bucurat de un real succes, peste 400 de persoane onorând invitaţia. Printre aceştia menţionăm prezenţa comisarului european Dacian Cioloş.

„Am avut onoarea şi deosebita plăcere de a le prezenta colegilor mei din Parlamentul European o mică parte din ceea ce înseamnă nepreţuita operă a lui Mihai Eminescu. Mă bucur nespus că am avut un public numeros şi că am făcut o surpriză plăcută, la început de an, românilor care trăiesc în Bruxelles şi care au venit în număr mare”, a declarat Petru Luhan.

Prima parte a evenimentului a constat într-un concert în memoria marelui poet. Sala Yehudi Menuhin din Parlamentul European a răsunat în acordurile compoziţiilor lui George Enescu, în interpretarea Claudiei Bara (pian) şi George Tudorache (vioară).

Mai apoi, publicul spectator a fost încântat de interpretarea magistrală a poeziei „Dormi” de Mihai Eminescu, atât în română cât şi în franceză, a actorului Sebastian Radovici.

A urmat un duet de excepţie, Ioana Mihai (pian) şi Mariana Iacob (mezzosoprana), care au transpus muzical poezii celebre ale lui Eminescu.

În a doua parte a evenimentului, au fost promovate o serie de produse bio din Bucovina, regiunea care a fost sursă de inspirație pentru atât de multe dintre operele marelui poet român. „Produsele excepționale din Bucovina au reuşit, şi de această dată, să îi impresioneze pe colegii mei europarlamentari”, a precizat Petru Luhan. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.