Acasă Politic Bucuresti: Amenda pentru incalcarea drepturilor rezervate Postei Romane

Bucuresti: Amenda pentru incalcarea drepturilor rezervate Postei Romane

DISTRIBUIȚI

107364 – 26012012 – ANCOM a amendat compania Direct Post Services cu suma de 5.000 lei pentru ca a prestat servicii postale constand in colectarea, sortarea, transportul si livrarea la cutiile postale ale destinatarilor din Bucuresti a trimiterilor de corespondenta cu greutatea cuprinsa intre 0-50 grame, percepand pentru acestea un tarif mai mic de 2 lei/trimitere, incalcand astfel dreptul rezervat exclusiv Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) ca furnizor de serviciu universal in domeniul serviciilor postale pe teritoriul Romaniei.

In vederea asigurarii dreptului utilizatorilor de acces la serviciul universal, CNPR beneficiaza printre altele si de dreptul exclusiv de a presta, pana la data de 31 decembrie 2012, servicii postale avand ca obiect trimiteri de corespondenta, indiferent daca livrarea acestora este accelerata sau nu, cu o greutate mai mica de 50 g si pentru care se percepe un tarif mai mic de 2 lei, constand in colectarea, sortarea, transportul si livrarea trimiterilor de corespondenta interne si distribuirea trimiterilor de corespondenta expediate din afara teritoriului Romaniei catre o adresa aflata pe teritoriul acesteia. CNPR a dobandit acest drept exclusiv la data de 26 aprilie 2009, in urma unei proceduri de desemnare a furnizorului de serviciu universal lansate de catre ANCOM, la care au participat CNPR si compania Posta Atlassib Curier Rapid.

Aceasta este cea de a patra sanctiune aplicata de ANCOM unui operator de servicii postale pentru incalcarea dreptului exclusiv al CNPR pe parcursul anului 2011.

Pe parcursul anului trecut s-au efectuat 2.097 de controale la toti furnizorii de servicii postale, care s-au soldat, in total, cu acordarea a 137 de avertismente si aplicarea a 11 amenzi in valoare totala de 66.000 lei.

Dintre acestea, ANCOM a efectuat 1.486 de controale la punctele de lucru ale Companiei Nationale Posta Romana, care s-au finalizat prin acordarea a 94 de avertismente si aplicarea a 2 amenzi in valoare totala de 11.000 lei.

Cele mai frecvente nereguli intalnite au fost cele referitoare la nerespectarea obligatiilor specifice impuse furnizorului de serviciu universal in cazul CNPR, respectiv de informare a ANCOM cu privire la aparitia oricarei modificari a datelor din notificare in cazul celorlalti furnizori de servicii postale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.