Acasă Politic Bucuresti: ANFP a primit aprobare pentru trei noi proiecte cu finantare externa

Bucuresti: ANFP a primit aprobare pentru trei noi proiecte cu finantare externa

DISTRIBUIȚI

107146 – 19012012 –  Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) informează că i-au fost aprobate alte trei proiecte cu finanţare din fonduri externe. Astfel, în prezent, Agenţia are în implementare şase proiecte cu o valoare cumulată de 62.370.653 lei, alte două proiecte aflându-se în evaluare finală în cadrul Autorităţii de Management PODCA, în valoare de 33.275.917 lei.

Elementele de impact aduse de proiectele nou aprobate constau în derularea de activităţi specifice, care urmăresc: consolidarea capacităţii şi eficacităţii organizaţionale a administraţiei publice din România, prin introducerea de noi instrumente şi proceduri, prin îmbunătăţirea abilităţilor şi dezvoltarea cunoştinţelor funcţionarilor publici din domeniul politicilor de Resurse Umane; consolidarea capacităţii administrative a prefecţilor şi subprefecţilor în contextul integrării României în UE, (proiect derulat în parteneriat cu Ministerul Administraţiei şi Internelor); creşterea capacităţii instituţionale a MAI de a participa activ la procesul de decizie privind adoptarea politicilor şi legislaţiei europene şi creşterea responsabilizării personalului MAI în domeniul gestionării dosarelor europene, al transpunerii şi al aplicării acquis-ului comunitar (proiect derulat în parteneriat cu Ministerul Administraţiei şi Internelor).

Proiectele gestionate de ANFP pe parcursul anului 2011, cofinanţate din fonduri externe nerambursabile, au vizat furnizarea de programe de formare pentru personalul din administraţia publică în domenii precum: ECDL Start/Complet, Formare de formatori, Bazele managementului de proiect, Planificare strategică, Resurse umane, Etică şi integritate, Achiziţii publice, Bazele englezei în administratia publică, Managementul situaţiilor de urgenţă etc. Astfel, un număr de 12.885 de funcţionari publici din cadrul administraţiei centrale şi locale au beneficiat gratuit de aceste programe de formare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.