Acasă Politic Bucuresti: Aproape noua milioane de romani traiesc la limita saraciei

Bucuresti: Aproape noua milioane de romani traiesc la limita saraciei

DISTRIBUIȚI

106890 – 11012012 – Romania se plaseaza pe locul doi in Uniunea Europeana in functie de procentajul persoanelor care traiesc la limita saraciei, dupa cum arata un top realizat de Econtext pe baza unor date de la mai multe birouri de statistica. Pe primul loc se afla Bulgaria, 41,6% din populatie traind la limita saraciei. Tara noastra se claseaza pe pozitia secunda, 41,4% din romani zbatandu-se sa supravietuiasca cu resurse limitate. Acest procentaj arata ca 4 din 10 persoane se afla in saracie. Urmatoarele pozitii sunt ocupate tot de foste state comuniste. Al treilea loc este detinut de Letonia (38,1% din totalul populatiei), urmata de Lituania (33,4%), Ungaria (29,9%). Dar ce inseamna sa fii sarac? Uniunea Europeana considera o persoana ca fiind saraca „daca resursele sale sunt atat de insuficiente incat o impiedica sa aiba un standard de viata considerat ca fiind acceptabil de societatea in care traieste”.

UE utilizeaza o definitie relativa pentru a masura saracia. UE considera ca o persoana este saraca daca are „un venit disponibil sub 60 % din venitul disponibil mediu national”.

Daca am raporta la bani, un roman ar fi sarac daca ar trai cu circa 100 de euro pe luna. De unde rezulta ca 8.700.000 de romani supravietuiesc de pe o zi pe alta. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.