Acasă Politic Bucuresti: Atentionare de calatorie pentru Belgia – greva generala pe 30 ianuarie

Bucuresti: Atentionare de calatorie pentru Belgia – greva generala pe 30 ianuarie

DISTRIBUIȚI

107412 – 27012012 – Ministerul Afacerilor Externe ii atentioneaza cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in aceasta perioada in Belgia ca sindicatele din aceasta tara au anuntat organizarea unei greve generale.

In Belgia, sindicatele vor organiza luni, 30 ianuarie, o greva generala ca reactie impotriva masurilor de austeritate si reformei sistemului de pensii avute in vedere de guvernul federal belgian.

Ministerul de Externe avertizeaza ca miscarea de protest va afecta atat sectorul public de transport, cat si cel privat si va perturba grav traficul rutier, feroviar si aerian. Apeluri la greva au fost lansate si de asociatiile profesionale din sectorul portuar si al transporturilor maritime.

Circulatia trenurilor, inclusiv a trenurilor de mare viteza Thalys si Eurostar, va fi intrerupta total incepand de duminica, 29 ianuarie, orele 22.00, pana luni, 30 ianuarie, orele 22.00. 

De asemenea, transportul public rutier (retelele TEC si De Lijn) va fi intrerupt in intervalul de timp mentionat. Aeroportul Charleroi (al doilea ca volum al traficului de pasageri) va fi inchis; nici un zbor nu va opera pe acest aeroport pe 30 ianuarie.

Pentru a preveni aparitia unor situatii neplacute pe durata calatoriei in Belgia, Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa evite zonele unde au loc miscari de protest si sa contacteze, in prealabil, compania de transport feroviar/aerian de unde si-au procurat biletul pentru reconfirmarea orarului de drum.

De asemenea, cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in strainatate sunt sfatuiti sa consulte periodic pagina web a MAE. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.