Acasă Politic Bucuresti: Boc zice că „a fost un câştig” întâlnirea cu opoziţia, chiar...

Bucuresti: Boc zice că „a fost un câştig” întâlnirea cu opoziţia, chiar dacă nu s-a ajuns la niciun rezultat

DISTRIBUIȚI

107099 – 18012012 –  Puterea si opozitia au convenit sa se organizeze o sesiune extraordinara a Parlamentului si sa se creeze un consiliu economic consultativ putere-opozitie care va discuta modalitatile de creare a noi locuri de munca, a declarat premierul Emil Boc dupa intalnirea de miercuri cu reprezentantii USL. El a dat de inteles ca nu isi doreste organizarea de alegeri anticipate, dar ca acest lucu, ca si altele, va fi discutat in sesiunea extraordinara a Parlamentului. „A fost un castig aceasta intalnire. Exista dialog putere-opozitie; in nicio situatie nu are cum sa strice, sa faca rau. Esenta democratiei e dialogul si nu violenta. Din aceasta perspectiva le-am multumit liderilor USL ca au acceptat sa aiba o intalnire. Din perspectiva coalitiei de guvernare,

e extrem de important pentru Romania ca in 2012 sa avem stabilitate politica si economica, cele doua sunt strans legate. E foarte bine sa nu pierdem ce am castiga din punct de vedere economic, suntem in mijlocul unei furtuni europene, furtuna cu conotatie economica, avem nevoie sa nu facem rau tarii, acest lucru e cel mai imortant. Propunerea a fost de a avea sesiune extraordinara a Parlamentului si de aceea saptamana viitoare vom avea o sesiune extraordinara a Parlamentului”, a declarat Boc.

Seful Executivului a vorbit si despre crearea unui consiliu consultativ putere-opozitie care va avea ca obiectiv crearea de locuri de munca.

„Pe componenta economica am propus crearea consiliului de dialog economic Putere-Opozitie – sa aiba obiectiv fundamental crearea de locuri de munca in Romania. Repet, intr-un context international departe de a fi stabil, Romania nu trebuie sa piarda ce a castigat. Acum, dupa ce oamenii au suferit, e pacat sa dam cu piciorul la aceasta stabilitate. Acest consiliu de dialog economic cu expertii de la putere si opozitie ar trebui sa monitorizeze si sa vina cu solutii in continuare”, a spus Boc.

„Pe componenta politica, asteptam decizia Curtii Constitutionale si vor stabili calendarul alegerilor potrivit legilor in vigoare. Nu in ultimul rand, Guvernul are toata dispozitia de a veni in Parlament la ora Guvernului, o data pe luna. Propunerea e sa se modifice regulamentele camerelor sa dea explicatii pe problemele din societate si sa raspunda la intrebari”, a adaugat premierul. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.