Acasă Politic Bucuresti: Cinci morti in incendiile de la sfarsitul sapatamanii trecute

Bucuresti: Cinci morti in incendiile de la sfarsitul sapatamanii trecute

DISTRIBUIȚI

107036 – 16012012 –  Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au participat la sfârşitul săptămânii trecute cu un efectiv zilnic de 5.500 cadre militare, fiind folosite 2.335 mijloace tehnice, într-un număr de 2.005 intervenţii, misiuni şi acţiuni în care au fost salvate 30 de persoane.

Pe linia asistenţei medicale şi descarcerării s-au înregistrat 1.509 evenimente, iar în cele 231 de incendii care au avut loc la nivel naţional au murit cinci persoane. Au fost distruse parţial sau total mai multe clădiri şi bunuri.

De asemenea, şi-au pierdut viaţa doi oameni în accidente rutiere şi 36 de persoane din cauza altor situaţii de urgenţă – inclusiv urgenţe medicale.

Efective ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă s-au deplasat în această perioadă pentru intervenţii privind asanarea şi distrugerea muniţiei neexplodate sau nedezactivate pentru cercetarea, identificarea, ridicarea, transportarea şi depozitarea unui număr de două grenade defensive, patru proiectile explozive, o bombă de artilerie, un proiectil de artilerie performant, o bombă aruncător şi 90 de cartuşe de infanterie.

Echipajele de pompieri militari au asigurat misiuni şi pe timpul manifestărilor spontane de protest organizate în ţară, dar şi în zona Piaţa Universităţii din Bucureşti, intervenind pentru stingerea mai multor incendii provocate de protestatari la deşeuri şi bunuri mobile şi imobile, iar prin echipajele SMURD pentru asigurarea asistenţei medicale la faţa locului şi transport la spital pentru mai multe persoane agresate, printre care cadre militare din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, protestatari şi reprezentanţi mass – media. În timpul acestor evenimente, două maşini de intervenţie au fost lovite cu obiecte contondente, suferind avarii care presupun reparaţii costisitoare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.