Acasă Politic Bucuresti: Conflictele prelungite din Caucazul de Sud, discutate de diplomati la Bucuresti

Bucuresti: Conflictele prelungite din Caucazul de Sud, discutate de diplomati la Bucuresti

DISTRIBUIȚI

106907 – 11012012 – Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a avut miercuri o întrevedere cu Reprezentantul Special al UE pentru Caucazul de Sud şi Criza din Georgia, ambasadorul Philippe Lefort.

Convorbirile au prilejuit un schimb de vederi privind evoluţiile din Caucazul de Sud, din perspectiva dialogului în cadrul Parteneriatului Estic şi a angajamentului UE în sprijinul asigurării securităţii regionale, potrivit unui comunicat al MAE.

Ministrul Baconschi a evidenţiat interesul şi implicarea activă a României în regiune, ţara noastră fiind un susţinător permanent al consolidării relaţiilor ţărilor sud-caucaziene cu UE şi creşterii profilului Uniunii în zonă, inclusiv în reglementarea conflictelor prelungite din regiune.

Reprezentantul Special al UE şi-a prezentat viziunea asupra mandatului său şi a trecut în revistă principalele evoluţii regionale, cu accent asupra rolului UE în promovarea unui climat de securitate, stabilitate şi democraţie în regiune.

În încheierea discuţiilor, şeful diplomaţiei române a exprimat încrederea privind continuarea dialogului asupra unor teme de interes comun între MAE român şi Reprezentantul Special al UE pentru Caucazul de Sud şi Criza din Georgia.  

Programul vizitei ambasadorului Philippe Lefort la Bucureşti a mai cuprins, pe lângă primirea la ministrul Afacerilor Externe, şi convorbiri cu secretarul de stat pentru afaceri europene Bogdan Aurescu şi alţi reprezentanţi MAE. În cadrul acestor discuţii, a fost examinat în principal stadiul conflictelor prelungite din regiune, precum şi modalităţile prin care UE poate contribui la procesul de soluţionare. În context, Reprezentantul Special al UE a exprimat aprecierea sa pentru aportul consistent al României la Misiunea UE de Monitorizare în Georgia (EUMM), la care participă 29 de experţi români (a doua contribuţie ca număr de experţi din cadrul misiunii, după cea a Germaniei). – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.