Acasă Politic Bucuresti: Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins 79 de planuri urbanistice...

Bucuresti: Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins 79 de planuri urbanistice zonale

DISTRIBUIȚI

107475 – 31012012 – Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins luni majoritatea planurilor urbanistice zonale – 76 – din cele 109 propuse de executivul local. Preşedintele Comisiei de Urbanism din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Horaţiu Ţica, declara înainte de şedinţă că dacă toate aceste planuri urbanistice zonale s-ar aproba, s-ar produce un haos urbanistic în Capitală. „PDL va aproba maximum 10-15 proiecte de pe ordinea de zi. Doar cele de bun simţ. Atât”, a spus Ţica. Potrivit consilierului general PDL, prin ordonanţa de urgenţă s-a modificat legea urbanismului. Începând cu 1 februarie, planurile urbanistice zonale nu mai mai pot fi aprobate decât dacă sunt făcute de o direcţie de specialitate a Primăriei, de Centrul de Proiectare Urbană sau de alte instituţii specializate.

„Am constatat că pe ordinea de zi sunt 105 PUZ-uri care au mai fost supuse atenţiei Consiliului General, de-a lungul a doi ani de zile. Dacă vă uitaţi pe listă, veţi revedea celebre PUZ-uri cu înălţimi de 150 de metri, care vor bloca Bucureştiul. Vedeţi la Răzoare un turn de peste 100 de metri, pe str. Luterană – în spate la Hotel Radisson, unde există un alt proiect foarte mare de P+10 etaje, exact lângă Biserica Luterană”, a afirmat consilierul PDL.

În opinia sa, toate aceste clădiri vor îngreuna traficul rutier. El s-a mai referit la o serie de PUZ-uri aflate pe ordinea de zi, care nu reprezintă decât „zone verzi distruse”. „Rechinii imobiliari îşi vor face de cap, într-un Bucureşti care nu are un Plan Urbanistic General, acesta expirând în anul 2010. Suntem în 2012. PUG-ul a fost a doua oară prelungit de un an de zile, dar în Primăria Capitalei nu se mişcă nimic”, a susţinut Ţica. Consilierul general PDL a mai spus că atât timp cât nu este un PUG, vor exista aceste PUZ-uri care nu ajută la nimic.

„Pe aceeaşi ordine de zi, veţi mai găsi parcurile Bucureştiului, în care se propun diverse construcţii. ALPAB-ul, în momentul în care va avea aceste PUZ-uri aprobate, va încheia contracte cu nemiluita, de închiriere pentru baruri, restaurante, discoteci etc.”, a afirmat el.

Au fost respinse, între altele, proiectul de hotărâre privind construirea unui turn de 20 de etaje pe spaţiul verde de la Răzoare şi un proiect care prevedea construirea unei clădiri de 12 etaje pe str. Parcului (Parcul Poligrafiei), în zona de nord a Capitalei. De asemenea, consilierii generali au respins un proiect de hotărâre care prevedea modernizarea Sălii Palatului. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.