Acasă Politic Bucuresti: Daniela Andreescu se intoarce impotriva lui Emil Boc

Bucuresti: Daniela Andreescu se intoarce impotriva lui Emil Boc

DISTRIBUIȚI

107492 – 31012012 – Fostul sef al Secretariatului General al Guvernului, Daniela Andreescu, demis in noiembrie anul trecut, il da in judecata pe premierul Emil Boc, cerandu-si inapoi postul. Agentia Nationala de Integritate a constatat ca Andreescu s-a aflat in conflict de interese. Conform ANI, din pozitia de sefa a RA-APPS, Andreescu a atribuit familiei sale mai multe spatii administrate de aceasta institutie. Aurel Teodorescu, sotul acesteia, a inchiriat un spatiu al RA-APPS, institutie de stat aflata in subordinea sotiei sale. In plus, fiica lui Andreescu din prima casatorie, Irina Zisman, a fost angajata la AVAS, o institutie coordonata tot de aceasta. Doru Giugulea, avocatul Danielei Andreescu, a declarat marti la Antena 3 ca nu exista dovezi potrivit carora Andreescu

ar fi fost in conflict de interese si ca actiunea in instanta, care a fost introdusa in urma cu o luna, vizeaza repunerea acesteia in functie.

„Doamna Andreescu fost data afara ca si cum premierul Emil Boc este pe propria mosie, iar angajatii de stat, functionari publici, pot fi dati afara dupa bunul plac al unui vechil, cu toate ca a lucrat atata timp in structurile guvernamentale”, a spus Doru Giugula.

Reprezentantii ANI precizeaza ca Andreescu nu este functionar public, ci are rang de demnitar, a fost instiintata cu privire la demararea verificarilor, si ca aceasta a solicitat documentele privind aceste verificari, insa ca, potrivit legii, acestea nu pot fi transmise persoanei care este in vizorul Agentiei.

„Situatia aici a fost clara, legea interzice expres participarea la un proces pentru a avantaja membrii familiei”, a declarat Horia Georgescu, secretar general al ANI.

Fostul sef al SGG neaga acuzatiile si a spus ca intr-adevar, s-a facut o inchiriere, dar nu catre sotul ei direct, ci catre o asociatie din care face parte acesta.

„Am fost solicitata sa precizez daca rudele mele detin vreun spatiu inchiriat de la RA-APPS. Mentionez ca, potrivit Codului Familiei, sotul nu este ruda, iar copiii din alta casatorie ai sotului, nu imi sunt rude, ci afini”, a spus Andreescu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.