Acasă Politic Bucuresti: Fostul ministru David cere sancţionarea jandarmilor bătăuşi

Bucuresti: Fostul ministru David cere sancţionarea jandarmilor bătăuşi

DISTRIBUIȚI

107205 – 22012012 – Senatorul PNL Cristian David, fost ministru de Interne in guvernul Tariceanu, sustine ca jandarmii care au lovit protestatari civili aflati la pamant trebuie sanctionati si eliminati din aceasta structura.

„Inarmarea pana in dinti a jandarmilor ca si cum erai in pragul unui razboi civil are un efect psihologic de descurajare. Atat cei care doresc sa participe cu inima deschisa in mod pasnic la demonstratii, cat si cei care privesc la televizor se intreaba de cand sau cat va mai dura pana cand razboiul civil va fi declansat in Romania. Demonstrantii violenti trebuiau indepartati pentru a lasa loc celor pasnici, asta da”, a declarat Cristian David, potrivit Antena3.

Fostul ministru apreciaza ca interventia jandarmilor a fost „disproportionata fata de realitatea momentului”.

”Sa punem in comparatie interventia lor de duminica cu cea de joi. Duminica au stat si au acceptat sa fie loviti cu pietre, iar joi au intervenit in forta pentru ca s-a dat foc la niste ziare, steaguri. Interventia in cele doua situatii a fost disproportionata fata de realitatea momentului. Joi, din cauza ca numarul celor prezenti la manifestatie crestea, au avut interesul ca aceasta sa fie oprita in fasa”, a comentat Cristian David. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.