Acasă Politic Bucuresti: Ministerul Justitiei a prezentat planul de punere in aplicare a Codurilor

Bucuresti: Ministerul Justitiei a prezentat planul de punere in aplicare a Codurilor

DISTRIBUIȚI

106777 – 06012012 – Ministerul Justiţiei a transmis vineri un proiect al planului de acţiune pentru punerea în aplicare a Codului de procedură civilă, a Codului penal şi a Codului de procedură penală, tuturor instituţiilor implicate: Parlament, Preşedinţie, Guvern, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul General, Direcţia Naţională Anticorupţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Apărării Naţionale. Ministerul Justiţiei a elaborat proiectul de plan de acţiune în vederea pregătirii aplicării celor trei coduri şi totodată răspunzând unei recomandări a Comisiei Europene din raportul MCV din iulie 2011.

 

Contribuţiile instituţiilor implicate sunt aşteptate până la data de 16 ianuarie 2012. O formă consolidată a planului va fi transmisă Guvernului, spre aprobare.

În viziunea Ministerului Justiţiei, un astfel de plan trebuie să fie un amplu document interinstituţional, care cuprinde măsuri şi termene viabile, care să pregătească sistemul judiciar pentru intrarea în vigoare a celor trei coduri.

Astfel, planul cuprinde următoarele direcţii de acţiune: definitivarea cadrului normativ necesar punerii în aplicare a noilor coduri; compatibilizarea cu noile coduri a cadrului normativ vizând organizarea sistemului judiciar; resurse umane: finanţarea posturilor, recrutarea personalului şi ajustarea schemelor de personal; formarea profesională a personalului; dezvoltarea infrastructurii şi a logisticii sistemului judiciar; campanii de informare şi de creştere a gradului de conştientizare a importanţei noilor coduri. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.