Acasă Politic Bucuresti: Ministerul Sanatatii retrage inca 350.000 de doze de vaccin antigripal

Bucuresti: Ministerul Sanatatii retrage inca 350.000 de doze de vaccin antigripal

DISTRIBUIȚI

106942 – 12012012 – Alte 350.00 de doze de vaccin antigripal vor fi retrase de Ministerul Sanatatii, dupa ce luni au fost retrase 350.00 de doze, a anuntat Molnar Geza, consilier al ministrului Sanatatii. Vaccinul pregatit pentru imunizarea din 2012 a fost restas din cauza ca una dintre cele trei componente ale acestuia are concentratie prea scazuta, ceea care i-ar putea diminua efectul.

Ministerul Sanatii anunta, luni, ca „La controlul lunar, respectiv cel din 6 ianuarie 2012, specialistii Institutului Cantacuzino au constatat ca sapte serii din vaccinul antigripal, adica 350.000 de fiole, aveau o concentratie scazuta a tulpinei B. Potrivit normelor europene in vigoare, orice produs care nu respecta standardele trebuie retras de pe piata. Astfel ca, la controlul din ianuarie, au constatat aceste suspiciuni, s-a oprit livrarea produselor, care probabil vor fi distruse”.

Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a cerut, luni, de urgenta o informare scrisa Agentiei Nationale a Medicamentului si Institutului National de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino cu privire la „conformitatea din punct de vedere al imunogenitatii vaccinului gripal sezonier”: „In acest context si avand in vedere evolutia favorabila a virozelor respiratorii si gripei din ultimele saptamani in Romania s-a convenit sistarea vaccinarii antigripale sezoniere pe o perioada de 7-10 zile, pana la finalizarea tuturor analizelor”, a informat atunci Ministerul Sanatatii. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.