Acasă Politic Bucuresti: Ministrul de Interne a cerut sefilor de arme mai multa fermitate...

Bucuresti: Ministrul de Interne a cerut sefilor de arme mai multa fermitate in gestionarea protestelor

DISTRIBUIȚI

107028 – 16012012 –  Ministrul de Interne Traian Igas a subliniat luni ca in urma analizei facute in cadrul ministerului s-a decis o intensificare a schimbului de informatii intre structurile de conducere, precum si asigurarea structurilor in centrul de decizie pe timpul protestelor din tara. „Am cerut sefilor de arma o mai mare implicare, o mai mare fermitate!”, a mai anuntat ministrul. Traian Igas a precizat ca pe parcursul zilei de duminica au fost manifestatii de protest in 38 de orase din tara la care au participar 8.700 de cetateni, majoritatea pasnici. „Am cerut o mai mare fermitate celor implicati, in decizia de a gestiona aceste evenimente!”, a subliniat inca o data Igas, precizand foarte ferm ca „legea se impune a fi respectata si nu se negociaza”.

 

„Cer celor care invita anumite grupari, anumite gasti de cartier, sa intervina pentru ca isi asuma o mare responsabilitate. Nu putem sa lasam ca un numar restrans de oameni sa bulverseze activitatea la nivel national”, a mai spus Traian Igas.

Secretarul de stat din MAI Ioan Dascalu a facut un scurt bilant al evenimentelor de duminica din Capitala. El a precizat ca 247 de persoane au fost conduse la 6 sectii de politie pentru 36 dintre ei s-au intocmit acte premergatoare, iar restul celor gasiti vinovati au fost sanctionati contraventional. Acesta a precizat ca printre turbulenti au fost identificate si persoane din galerii de fotbal.

In ceea ce priveste pagubele logistice suferite de Ministerul de Interne, s-au inregistrat 39 autospeciale avariate, 5 autospeciale si un Logan care apartin politiei, iar de la ISU o autospeciala de interventie a fost vandalizata 80%.

In afara acestora, au mai fost devastate 7 magazine si chioscuri, un autoturism particular, obiecte de mobilier stradal, statii RATB, semafoare si garduri metalice. 10 jandarmi au fost raniti, iar 2 dintre ei inca sunt spitalizati.

„Libertatea de constiinta si exprimare sunt garantate constitutional, mesajul nostru este sa se respecte cadrul legal, orice abatere va atrage interventia obiectiva, oportuna si ferma a legii. Nu suntem dispusi sa facem rabat de la respectarea legii”, a precizat secretarul de stat.

De asemenea, chestorul Liviu Popa, seful Politiei Romane, a subliniat ca se va actiona cu deplina fermitate si a anuntat ca inca de duminica seara, impreuna cu procurorii din parchetul General si de la parchetele din tara s-au constituit echipe speciale pentru administrarea probatoriului, precum si echipe speciale pentru identificarea persoanelor care au comis fapte nesabuite. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.