Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Justitiei merge la Bruxelles pentru negocieri privind aderarea la Spatiul...

Bucuresti: Ministrul Justitiei merge la Bruxelles pentru negocieri privind aderarea la Spatiul Schengen

DISTRIBUIȚI

106943 – 12012012 – Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, va avea pe 16 ianuarie 2012, la Bruxelles, o serie de întâlniri de lucru cu Cecilia Malmström, comisar european pentru Afaceri Interne, Viviane Reding, vicepreşedintele Comisiei Europene, comisar european pentru Justiţie, Drepturi Fundamentale şi Cetăţenie, şi cu Catherine Day, secretarul general al Comisiei Europene, coordonatorul delegat din partea Preşedintelui Comisiei Europene, José Barroso, pentru Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) dintre România şi Comisia Europeană.

Agenda întâlnirilor va consta în evoluţiile din cadrul MCV, agenda Consiliului European pentru Justiţie şi Afaceri Interne, precum şi impactul evoluţiilor economice asupra Justiţiei în general.

„Mecanismul de Cooperare şi Verificare a ajuns la o anumită maturitate dată de stadiul avansat al reformelor. Eu cred că orice observator de bună credinţă poate constata realizarea unor obiective complexe pentru orice stat membru, într-un context economic dificil. Noul Cod civil, legile privind promovarea la ÎCCJ şi răspunderea disciplinară, studiile de impact care ne ajută să pregătim implementarea celorlalte Coduri, proiectul Legii personalului de specialitate în instanţe sunt numai câteva dintre aceste obiective. Ceea ce au realizat Guvernul şi Parlamentul în ultimii trei, patru ani pentru reforma Justiţiei este fără precedent  la noi în ţară, dar şi la nivel european. Câte ţări au adoptat în doar câţiva ani patru Coduri, legile de punere în aplicare, reforma promovării la Instanţa Supremă, reforma sistemului disciplinar etc.? Câte ţări au luat, în numai câţiva ani, măsurile tranşante pe care România le-a luat pentru a combate corupţia şi crima organizată, facând abstracţie de interesele şi apartenenţa politică a celor cercetaţi, acuzaţi şi condamnaţi? Iată numai câteva argumente pentru care considerăm că evaluările din cadrul MCV trebuie să fie făcute, ca şi până acum, cu obiectivitate. Iată numai câteva argumente pentru care, personal, ca ministru, voi respinge orice folosire a MCV ca un pretext pentru a afecta interesele României în terţe dosare, cum ar fi aderarea la Spaţiul Schengen. Aceste chestiuni, precum şi alte detalii tehnice, vor face obiectul discuţiilor de la Bruxelles”, a declarat ministrul Justiţiei.

Delegaţia care îl va asista pe ministrul Justiţiei în cadrul întâlnirilor va fi compusă din secretarul de stat Lidia Barac, ambasadorul Mihnea Motoc şi Anca Stoica, director al Direcţiei Afaceri Europene din cadrul Ministerului Justiţiei. – www.promptmedia.ro

 

Cluj-Napoca: USL va modifica legea sanatatii daca va fi adoptata in forma actuala106944 – 12012012 – Presedintele PSD, Victor Ponta, il acuza pe seful statului de incompetenta si coruptie si spune ca, daca noua lege a sanatii va fi adoptata in forma actuala, USL o va schimba in cateva luni dupa ce vine la putere.

„O sa modificam eventuale prevederi ale legii si sa aducem inapoi in structurile tehnocrate persoanele care au fost indepartate in aceasta perioada, ma refer la doctorul Raed Arafat, dar si la altii mai putin cunoscuti care, refuzand sa aplice prevederi aberante ale Guvernului, au fost indepartati”, a declarat Ponta la Cluj- Napoca.

”E nevoie de o dezbatere reala intre competenta unor oameni din sistem, nu doar doctorul Arafat si incompetenta si coruptia presedintelui Traian Basescu. Ceea ce tine de USL vom face pentru a bloca adoptarea in formula actuala. Daca acest lucru se va intampla, e obligatoriu ca legea sanatatii sa intre in pachetul legislative al USL pentru a fi adoptat in februarie-martie 2013″, a conchis Ponta.

In opinia sa, Legea Sanatatii pe care o propune Guvernul nu va putea fi aplicata in intregime, iar prevederile care vor putea fi aplicate vor aduce scurgeri de bani publici. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.