Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Justitiei: Noul Cod de procedura civila va intra in vigoare...

Bucuresti: Ministrul Justitiei: Noul Cod de procedura civila va intra in vigoare in iunie

DISTRIBUIȚI

106739 – 05012012 – Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a anuntat, joi, ca noul Cod de procedura civila va intra in vigoare in luna iunie a acestui an.

„In 2012 vom pune in aplicare noul Cod de procedura civila, cu termen in iunie”, a spus ministrul Justitiei. Predoiu a adaugat ca noul Cod este unul dintre obiectivele strategice ale Ministerului Justitiei.

Raportul CE din iulie 2011 remarca faptul ca Romania a facut demersuri pentru imbunatatirea procedurilor judiciare si ca autoritatile romane au intreprins demersuri pentru a eficientiza procedurile judiciare si a continuat pregatirile pentru intrarea in vigoare a patru Coduri noi.Pentru cresterea ritmului reformei judiciare in urmatoarea perioada, CE spunea ca Romania ar trebui sa adopte un plan de implementare a Codului civil si pentru celelalte trei noi coduri (Codul penal, Codul de procedura civila si Codul de procedura penala) care urmeaza a fi introduse in 2012 si sa creeze un cadru de cooperare impreuna cu magistratii si cu societatea civila pentru a facilita ajustarile structurale necesare ale sistemului judiciar. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.