Acasă Politic Bucuresti: Moneda aniversara la un deceniu de la introducerea euro

Bucuresti: Moneda aniversara la un deceniu de la introducerea euro

DISTRIBUIȚI

107410 – 27012012 – Banca Naţională a României va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 30 ianuarie 2012, o monedă din argint dedicată împlinirii a zece ani de la introducerea bancnotelor şi monedelor euro. Moneda din argint are valoarea nominală de 10 lei li o greutate de 31,103 grame.

Aversul prezintă câteva monumente reprezentative pentru România, dispuse circular, peste care se suprapune conturul hărţii României; în centru, stema ţării, valoarea nominală „10 lei“, anul de emisiune „2012“ şi inscripţia „Romania“.

Reversul prezintă o compoziţie care sugerează moneda unică europeană şi importanţa acesteia pentru mediul de afaceri, populaţie, comerţ, cercetare şi industrie, precum şi anii „2002“, „2012“; la exterior, inscripţia circulară „10 ani de la introducerea bancnotelor si monedelor euro“.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 bucăţi.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 365 lei/buc.

Monedele din argint dedicate aniversării a 10 ani de la introducerea bancnotelor şi monedelor euro au putere circulatorie pe teritoriul României.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.