Acasă Politic Bucuresti: Noi reglementări privind alocarile financiare pentru dezvoltarea rurala

Bucuresti: Noi reglementări privind alocarile financiare pentru dezvoltarea rurala

DISTRIBUIȚI

107321 – 25012012 – Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, alocările financiare actualizate pentru măsurile de dezvoltare rurală cofinanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) al României pentru perioada 2007-2013. Actualizarea acestor alocări ţine cont de cele mai recente modificări ale PNDR aprobate de Comisia Europeană, care prevăd posibilitatea realocării de fonduri între măsurile din cadrul altor axe sau al aceleeaşi axe în scopul diminuării sumelor de la măsuri mai puţin accesate şi direcţionarea către măsuri cu o cerere ridicată sau către noile măsuri lansate.

          Hotărârea de Guvern aprobată miercuri instituie, de asemenea, posibilitatea decontării cheltuielilor de consultanţă pentru întocmirea dosarului cererii de finanţare integral, în cadrul unei singure tranşe de plată. Acest lucru se va putea face prin excepţie de la regula privind plata proporţională a cheltuielilor de consultanţă şi pentru managementul proiectului.

          O altă modificare aprobată constă în reglementarea condiţiilor în care Grupurile de Acţiune Locală (GAL) pot obţine garanţii bancare sau garanţii echivalente, pentru acordarea de către Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a avansului de 20% aferent costurilor de funcţionare, dobândirii de competenţe în conformitate cu noile prevederi ale PNDR aprobate de Comisia Europeană, asigurându-se astfel şi acestei categorii de beneficiari condiţii de accesare a fondurilor comunitare similare cu ale celorlalte categorii de beneficiari ai PNDR. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.