Acasă Politic Bucuresti: Noua taxa auto va fi aplicata dupa ce Guvernul aproba normele...

Bucuresti: Noua taxa auto va fi aplicata dupa ce Guvernul aproba normele metodologice

DISTRIBUIȚI

106905 – 11012012 – Noua lege privind taxa de poluare auto va intra in vigoare sambata, dar va fi aplicata efectiv abia dupa ce Guvernul va aproba normele de aplicare, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului.

Noua lege a fost publicata in Monitorul Oficial marti, urmand sa intre in vigoare in cel mult trei zile de la publicare. Aplicarea efectiva a legii va fi posibila numai dupa ce Executivul va aproba in sedinta saptamanala normele metodologice necesare.

Noul act normativ presupune o reducere cu pana la 25% a taxei de poluare, cu posibilitatea ca, in cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea acestei legi, contribuabilii sa poata restitui sumele reprezentand diferenta de taxa platita.

Conform legii, care are la baza principiul „poluatorul plateste”, taxa de poluare va fi platita o singura data atat pentru autovehiculele noi, cat si second-hand care sunt inmatriculate pentru prima data in Romania. Pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007, taxa de poluare va fi achitata de catre cumparator la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, dupa ce intra in vigoare actul normativ. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.