Acasă Politic Bucuresti: Ponta: “Sunt convins ca Guvernul isi va da azi demisia”

Bucuresti: Ponta: “Sunt convins ca Guvernul isi va da azi demisia”

DISTRIBUIȚI

107310 – 25012012 – Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri ca Guvernul Emil Boc isi va da demisia in urma deciziei Curtii Constitutionale de respingere a comasarii alegerilor locale cu cele parlamentare. „Eu sunt convins ca Guvernul isi va da azi demisia”, a spus Ponta, la conferinta de presa a liderilor USL dupa intalnirea cu ambasadorii din tarile UE. „Am prezentat argumentele pentru care comasarea o consideram neconstitutionala. Nu pot decat sa spun ca e ultima lovitura pe care Guvernul Boc trebuie sa o accepte si ca trebuie sa demisioneze pentru ca si-a angajat raspunderea pe o lege nedemocratica si declarata neconstitutionala. E o infrangere catastrofala pentru Guvernul Boc, care trebuie sa plece astazi”, a afirmat Victor Ponta.

Presedintele PSD l-a acuzat pe premierul Emil Boc de faptul ca a incalcat Constitutia de soua ori intr-o singura zi, prima data facand-o prin numirea lui Cristian Diaconescu in functia de ministru de Externe, fara sa o treaca prin Parlament.

„Ambasadorii UE vor discuta cu un ministru de Externe care a fost numit neconstitutional – uimirea ambasadorilor era evidenta. Sa ocolesti Parlamentul e o deviere cu totul si cu totul anormala in practica europeana. Dupa decizia Curtii, Emil Boc trebuie sa-si dea demisia. A incalcat de doua ori Constitutia in 24 de ore”, a mai spus presedintele PSD. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.