Acasă Politic Bucuresti: Primarul Oprescu crede ca pana in 2016 toti bucuresteniii vor avea...

Bucuresti: Primarul Oprescu crede ca pana in 2016 toti bucuresteniii vor avea apa si canal

DISTRIBUIȚI

106971 – 13012012 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, estimează ca dotarea cu utilităţi publice de apă şi canal a tuturor utilizatorilor din Bucuresti va fi asigurată la finele anului 2016, cu condiţia continuării tuturor investiţiilor propuse, în corelaţie cu orientarea corectă a investiţiilor următoare. Potrivit primarului general, la sfârşitul anului 2008, 23% din numărul total de străzi din Capitală nu aveau apă şi canal – circa 4,5% din locuitorii Bucureştiului fiind afectaţi, iar în doar trei ani, procentul străzilor de pământ lipsite de apă şi canalizare a scăzut la 14%.  „Acestea vor fi finalizate la sfârşitul lui iulie, începutul lui august, pentru ca perioada tulburătoare, electorală, să nu-şi găsească debuşeul într-o margine de şanţ”, a afirmat Oprescu.

 

 

Până în momentul de faţă, a mai precizat primarul general, au fost finalizate lucrările la reţelele de alimentare cu apă şi canalizare în cartierele Băneasa, Vatra Nouă, Chitila Triaj, Străuleşti, Andronache, Ion Creangă, Olimpia, Progresul, Apărătorii Patriei, Giuleşti Sârbi. Acestea însumează în total 142 de străzi, diferenţa de până la 640 de străzi finalizate fiind investiţii ale primăriilor de sector.

Au fost de asemenea realizate patru staţii de preepurare a apelor pluviale, şase staţii de pompare a apelor uzate şi o staţie de pompare apă potabilă. El a menţionat că, prin actul adiţional numărul 6 la contractul de concesiune, în 2011 a demarat programul de investiţii Bucur. În baza acestui document, Apa Nova a fost obligată să investească din fonduri proprii 60 de milioane de dolari pe parcursul a şase ani.

Conform edilului-şef, până în prezent au fost contractate studii de fezabilitate pentru reabilitarea a 35 kilometri de canale colectoare majore în centrul Bucureştiului, scopul reabilitării fiind reducerea nivelului ridicat de infiltraţii în Caseta de ape uzate şi a debitelor de intrare în Glina.

Un alt proiect de importanţă vitală îl reprezintă canalul colector nou de pe strada Cheile Turzii din zona Berceni-Olteniţei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.