Acasă Politic Bucuresti: Prioritatile PDL pentru 2012

Bucuresti: Prioritatile PDL pentru 2012

DISTRIBUIȚI

106828 – 09012012 – Revizuirea Constitutiei, reorganizarea administrativ-teritoriala a tarii, adoptarea Legii Sanatatii, reforma companiilor de stat, consolidarea reformei fiscale, atragerea a sase miliarde de euro din fondurile europene, crearea de locuri de munca, investitii si combaterea evaziunii fiscale, sunt prioritatile PDL pentru anul 2012, potrivit anuntului facut luni de presedintele partidului, Emil Boc. „Si in acest an vom continua procesul de modernizare a statului roman. Cele mai importante obiective pe care PDL le are pentru 2012: revizuirea Constitutiei Romaniei pentru a putea implementa deciziile luate de popor la referendum, adica unicameral si reducerea numarului de parlamentari, dar si limitarea deficitului si a datoriei.

De asemenea reorganizare administrative-teritoriala a tarii trebuie sa fie finalizata in 2012, sa facem reforma in domeniul sanatatii si sa adoptam Legea Sanatatii”, a spus presedintele PDL.

El a adaugat ca PDL si Guvernul isi propun ca anul acesta sa reformeze companiile de stat, ca sa nu mai cheltuiasca bani de la bugetul de stat.

„Companiile de stat trebuie sa aduca la bugetul de stat, nu sa consume bani de la bugetul de stat. Azi din nefericire foarte multe companii cheltuiesc banii care ar trebui sa mearga la salarii si pensii. Prin reforma vor aduce bani la stat si nu vor inghiti bani publici, asa cum o fac de 20 de ani. Asta va fi o prioritate majora pentru PDL si Guvern. Un alt obiectiv este consolidarea reformei fiscale si indeplinirea obiectivelor pe care ni le-am pus prin legea bugetului de stat, de incadarare in deficit de 1,2%. Din perspectiva locurilor de munca, obiective prioritare pentru PDL sunt impunerea masurilor: absorbtia fondurilor europene si sustinerea investitiilor publice. In 2012 vrem sa aducem in tara 6 miliarde de euro fonduri de coeziune si pentru agricultura, iar 38,1 miliarde de lei, alocati de la buget, ca sa sustinem investitiile din aceasta tara pentru a incheia proiectele incepute care aduc beneficii pentru oameni. In acest cadru avem in vedere si procesul de realocare a unor bani din fonduri europene pentru reabilitarea termica a blocurilor. Continuam politica de a-i sustine in continuare pe cei care investesc si creaza locuri de munca in Romania, continuam programul Prima Casa si pe cel de sustinere a tinerilor debutanti in afaceri, dar ne vom axa si pe combaterea evaziunii fiscale”, a mai explicat Emil Boc. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.