Acasă Politic Bucuresti: Protestele au continuat in toata tara fara violente majore

Bucuresti: Protestele au continuat in toata tara fara violente majore

DISTRIBUIȚI

107038 – 17012012 –  Pentru a patra zi consecutiv, 8.000 de romani au protestat luni in marile orase din tara. Spre deosebire de duminica, atunci cand protestele din Piata Universitatii au degenerat in acte de violenta soldate cu ranirea a zeci de persoane, intre fortele de ordine si protestatari nu au mai aparut confruntari, chiar daca incidentele nu au lipsit.  În urma filtrelor organizate de jandarmerie, peste 100 de persoane au fost duse la sectii pentru identificare si amendare, dupa ce asupra lor au fost gasite obiecte interzise sau arme albe. Nu au mai existat insa acte de vandalism. Medicii de la Ambulanta si pompierii SMURD au intervenit in mai multe randuri, pentru a acorda ingrijiri medicale protestatarilor care au acuzat stari de rau.

 

In Bucuresti, protestatarii si-au facut aparitia, luni, inca din jurul orei pranzului in Piata Universitatii,iar spre seara, numarul lor a crescut vizibil. Au protestat insa pasnic, scandand lozinci impotriva Guvernului Boc si a presedintelui Traian Basescu.

Dupa mai bine de zece ore petrecute in strada, cei mai multi protestatari au plecat spre casele lor putin inainte de miezul noptii. Altii mai rezistenti au ramas si dupa orele 00.00, insa au fost evacuati de jandarmi. Au plecat, dar au promis ca se vor intoarce in strada si in zilele urmatoare.

Actiunea pornita initial pentru sustinerea lui Raed Arafat s-a transformat in proteste fata de Legea Sanatatii, Guvernul Boc si presedintele Traian Basescu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.