Acasă Politic Bucuresti: PSD: Traian Basescu continua sa ignore societatea

Bucuresti: PSD: Traian Basescu continua sa ignore societatea

DISTRIBUIȚI

107178 – 20012012 – Departamentul de politică externă şi relaţia cu comunităţile româneşti al PSD constată că preşedintele Traian Băsescu contiună să ignore gravele probleme cu care se confruntă societatea românească şi să sfideze acţiunile energice de protest din întreaga ţară împotriva regimului corupt şi imoral pe care îl patronează.  Astfel, la întâlnirea cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti, Traian Băsescu s-a lansat într-un lung şi demagogic discurs triumfalist depre o Românie „competitivă în exterior şi solidă în interior”, erijându-se, totodată, în atot-cunoscătorul marilor probleme ale Uniunii Europene şi ale lumii contemporane.  Tabloul, pe cât de triumfalist pe atât de mincinos, pe care Traian Băsescu l-a prezentat,

 

 

vorbind despre „progresele” pe care le-ar fi făcut România, ca şi despre „plusul de coerenţă şi de eficienţă” al falimentarei sale guvernări, este însă, drastic contrazis de realităţile dramatice ale ţării şi ale românilor. Aceasta şi explică faptul că tot mai mulţi membri ai comunităţilor româneşti din străinătate îşi manifestă public solidaritatea cu valul crescând al protestelor care au cuprins întreaga Românie. Proteste despre care Traian Băsescu nu a avut curajul şi demnitatea să se refere în această primă apariţie publică a sa de la declanşarea acestora.

            Cât priveşte opţiunile strategice şi demersurile cvasi-inexistentei sale diplomaţii, cu care a ţinut să se fălească Traian Băsescu în faţa distinşilor diplomaţi străini, singurul adevăr pe care îl putem spune este că aceasta „este sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire”. Singura preocupare a efemerului ministru de externe, Teodor Baconschi, fiind omologarea votului prin corespondenţă, în vederea manipulării şi falsificării opţiunilor electorale ale românilor din străinătate la viitoarele alegeri pe care PDL şi camarila sa sunt siguri că le vor pierde.

            Am luat, de asemenea, act de faptul că preşedintele tuturor românilor, aşa cum îi place să se auto-recomande, este preocupat de problemele comunităţilor româneşti de peste hotare, dar considerăm că ar fi bine ca domnia sa să manifeste aceeaşi procupare şi faţă de soarta românilor din ţară.

            În aceste împrejurări ne punem întrebarea: pe cine crede că mai poate amăgi Traian Băsescu atâta vreme cât, chiar în aceste zile, Martin Schultz, preşedintele Parlamentului European, a cerut guvernului român să ia în seamă revendicările protestatarilor care au ieşit în stradă?

            Cât priveşte afirmaţia lui Traian Băsescu potrivit căreia primăvara arabă a anului 2011 i-a dat ocazia să retrăiască „momentul euforiei provocată acum mai bine de douăzeci de ani de căderea dictaturilor din Europa de Est”, îi aducem la cunoştinţă faptul că presa din ţările arabe a scris, mult mai inspirat decât domnia sa, despre „primăvara arabă pe străzile îngheţate de la Bucureşti”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.