Acasă Politic Bucuresti: „Este descurajant ca un angajat sa castige mai putin decat unul...

Bucuresti: „Este descurajant ca un angajat sa castige mai putin decat unul care primeste ajutor social”

DISTRIBUIȚI

107456 – 30012012 – „Este descurajant ca un angajat sa castige mai putin decat unul care primeste ajutor social”, a afirmat , luni, ministrul Muncii, Sulfina Barbu, in timpul prezentarii obiectivelor guvernarii in privinta crearii unor noi locuri de munca pentru tineri.

Ea a precizat ca, datorita noilor acte normative, munca la negru este demontata si ca este foarte important sa se faca in continuare eforturi pentru a face progrese in privinta fortei de munca din Romania.

Sulfina Barbu a tinut sa precizeze ca Legea uceniciei, destinata tinerilor, a fost realizata dupa modelul german, care a avut un succes urias, si ca este foarte important ca fiecare angajator sa primeasca 60% din ISR (indicatorul social de referinta) pentru fiecare ucenic.

„Dreptul angajatorului de a stabili obiective de performanta individuala a fost introdus din punct de vedere legal. Din punct de vedere al utilizarii muncii temporare, a fost reglementata aceasta zona pentru a fi in acord cu reglementarile Uniunii Europene. Trebuie sa perfectionam mecanismele de formare profesionala, dar cred ca ansamblul de masuri care au fost luate vor duce la o flexibilizare a pietei muncii din Romania„, a afirmat Sulfina Barbu.

Ea a tinut sa precizeze ca este extrem de important ca monitorizarea pietei muncii din Romania sa fie transparenta si sa functioneze in favoarea angajatului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.