Acasă Politic Bucuresti: Raed Arafat ameninta cu demisia

Bucuresti: Raed Arafat ameninta cu demisia

DISTRIBUIȚI

106779 – 06012012 – Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că, în cazul în care noua lege a Sănătăţii va fi adoptată în forma actuală, va demisiona din funcţia pe care o deţine în minister.

„Sistemul actual e bine reglementat pe o anumita viziune, o anumita directie. Daca dupa toate dezbaterile si dupa punctul de vedere venit inclusiv de la FMI, care zice clar ca sistemul de urgenta din Romania functioneaza, este considerat exemplu de buna-practica pentru intreaga regiune si sugeram ca el sa nu fie reformat cel putin pana ce nu vedeti impactul reformei si asupra altor sectoare, decizia politica finala este ca sa iasa asa… Cand iti vine un punct de vedere al FMI-ului, al Bancii Mondiale si al Comisiei Europene care sustine acelasi lucru, si nu cred ca doctorul Arafat putea sa-i convinga sa spuna alt punct de vedere decat ce cred ei, consider ca trebuie sa ajungem la intelepciunea de a spune da, este nevoie de reforma radicala, nimeni nu poate anula acest lucru, dar sistemul de urgenta trebuie sa-l sprijinim sa se dezvolte mai departe”, a declarat Arafat, citat de Hotnews.

„Daca legea ramane in aceasta forma, trebuie cei care au conceput-o sa duca viziunea mai departe. Nu poti sa concepi un sistem si sa dai altcuiva sa-i faca normele. Motivul dezvoltarii sistemului de urgenta pana acum a fost ca este transpartinic, transguvernamental si a fost sprijinit de toata lumea, inclusiv de guvernul actual. Daca legea va fi asumata in forma actuala, eu cred ca plecarea mea este normala pentru ca nu mai am scopul de munca la nivelul Ministerului. Nu e un act de bravura sau asa ceva. In momentul in care partea urgentei din lege iese in aceasta forma, vor trebui gasite persoane care sa implementeze aceasta forma. Daca legea va iesi in sensul in care sa modifice radical sistemul, da, imi dau demisia.”, a mai spus fondatorul SMURD. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.