Acasă Politic Bucuresti: Rezervele valutare ale BNR au crescut cu 1,45 miliarde euro in...

Bucuresti: Rezervele valutare ale BNR au crescut cu 1,45 miliarde euro in decembrie

DISTRIBUIȚI

106691 – 04012012 – Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României totalizau, la 31 decembrie 2011, 33,19 miliarde de euro, mai mult cu aproape 1,45 miliarde de euro decat la finele lunii precedente. Rezervele internaţionale (valute plus aur) totalizau, in ultima zi a anului trecut, 37,25 miliarde de euro, faţă de 36,02 miliarde euro la 30 noiembrie. Intrările de valută au totalizat 1,99 miliarde de euro, reprezentând alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv tranşa a III-a din acordul cu Banca Mondială, în sumă de 400 milioane de euro), modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, venituri din administrarea rezervelor internaţionale şi altele.

La creşterea rezervelor internaţionale a contribuit, de asemenea, aprecierea dolarului american, a yenului japonez şi a lirei sterline faţă de euro, pe piaţa valutară internaţională.

Ieşirile au fost de 545 milioane de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 4,058 miliarde de euro.

Plăţile scadente în luna ianuarie 2012 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează 142 milioane de euro. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.