Acasă Politic Bucuresti: Sesiune speciala de Bacalaureat in perioada 12 – 25 mai

Bucuresti: Sesiune speciala de Bacalaureat in perioada 12 – 25 mai

DISTRIBUIȚI

107406 – 27012012 – Sesiunea specială a Bacalaureatului pentru elevii care participă la loturile de pregătire pentru olimpiadele internaţionale se va desfăşura în perioada 12 – 25 mai 2012, anunţă Ministerul Educaţiei.

Probele se vor desfăşura mai repede deoarece în lunile de vară au loc olimpiadele internaţionale.

Olimpiadele şi concursurile internaţionale se desfăşoară, în majoritatea cazurilor, în lunile iunie şi iulie, perioadă în care se organizează şi se desfăşoară prima sesiune de Bacalaureat. În consecinţă, elevii din clasele terminale de liceu, care fac parte din loturile naţionale pentru olimpiadele internaţionale, nu pot participa la această primă sesiune de Bacalaureat, iunie – iulie 2012, respectiv la examenul de admitere în învăţământul superior 2012.

Pentru restul elevilor, Bacalaureatul se va desfăşura fără modificări. Candidaţii se vor putea înscrie la prima sesiune a examenului între 28 şi 30 mai, iar cursurile elevilor de clasa a XII-a sau a XIII-a se vor încheia pe 1 iunie. Între 11 şi 13 iunie vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), între 13 şi 15 iunie competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), între 18 şi 22 iunie competenţele digitale (proba D).

Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) va avea loc între 25 şi 27 iunie, în 2 iulie va fi proba scrisă la Limba şi literatura română (proba E). În data de 3 iulie se va susţine proba scrisă la Limba si literatura maternă (proba E-b). Pe 4 iulie va fi proba scrisă obligatorie a profilului (proba E-c), iar pe 6 iulie proba la alegere a profilului şi specializării (proba E-d).

Rezultatele finale vor fi afişate pe 13 iulie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.