Acasă Politic Bucuresti: Sindicalistii din Educatie vor sa faca greva generala din 23 ianuarie

Bucuresti: Sindicalistii din Educatie vor sa faca greva generala din 23 ianuarie

DISTRIBUIȚI

107067 – 17012012 – Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) îşi consultă membrii de sindicat în această săptămână pentru declanşarea grevei generale din 23 ianurie, fiind nemulţumiţi că în 2012 nu se acordă nicio majorare salarială pentru salariaţii din educaţie, care nu îşi pot recupera reducerea cu 25%, potrivit Realitatea TV. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de eşalonarea plăţii sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială, până în anul 2016, de prorogarea, până la data de 1 ianuarie 2013, a alocării, pentru finanţarea învăţământului a minimum 6 procente din produsul intern brut al anului respectiv, a declarat, marţi, pentru Mediafax, secretarul general al FSLI, Liviu Pop.

 

 

Sindicaliştii cer finanţarea corectă a învăţământului, prin Legea bugetului de stat pe anul 2012, fiind nemulţumiţi şi de măsura luată de Ministerul Educaţiei, Cerectării, Tineretului şi Sportului de a nu se mai reţine cotizaţia de sindicat pe statul de plată.

FSLI nu mai vrea repetarea practicii de asumare a răspunderii guvernamentale, pe proiectele de legi esenţiale, ca de exemplu Legea educaţiei naţionale, Legea de modificare şi completare a Codului muncii, Legea dialogului social, Legea privind sistemul unitar de pensii publice, Legea cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

„Am trimis adresă în teritoriu liderilor noştri şi până vineri vom avea rezultatele finale ale acestei consultări. Cel mai probabil vom declanşa greva generală din 23 ianuarie, oamenii s-au săturat, au un nivel de viaţă din ce în ce mai scăzut”, a spus Pop. – www.promptmedia.ro, sursa Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.