Acasă Politic Bucuresti: Titus Corlatean exclude modificarea Constitutiei in 2012

Bucuresti: Titus Corlatean exclude modificarea Constitutiei in 2012

DISTRIBUIȚI

106736 – 05012012 – Vicepresedintele PSD, senatorul Titus Corlatean, sustine ca „in acest an evident ca este exclusa o modificare a Constitutiei. Nu exista punctele de consens necesare, nu exista nici macar un minimum de dialog intre Putere si Opozitie, care sa permita obtinerea a doua treimi din numarul total al parlamentarilor”.

In opinia lui Titus Corlatean, citat de RFI, „sunt teme extrem de importante, care trebuie discutate in Parlament, nu pe strada, nu la microfonul prezidential”.

Titus Corlatean mai afirma ca „majoritatea necesara pentru modificarea Constitutiei se obtine prin dialog, pe baza unei majoritati solide, cu legitimitate in alegeri, nu de conjunctura, nu prin migratie politica, astfel incat raspunsul este evident: in 2012 Constitutia nu se va modifica, se va modifica dupa viitoarele alegeri”.

Unul dintre obiectivele PDL este modificarea Constitutiei in acest an. Partenerul sau de guvernare,UDMR , se opune insa introducerii Parlamentului unicameral si reducerii numarului deparlamentari la trei sute.

De partea ei, USL a declarat in repetate randuri ca modificarea Constitutiei nu trebuie facuta in anul electoral 2012, ci in mandatul parlamentar viitor, adica in 2013.

Pentru modificarea Constitutiei e nevoie de votul a doua treimi dintre parlamentari. Puterea actuala nu dispune de aceasta majoritate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.