Acasă Politic Bucuresti: Titus Corlatean si ambasadorul Olandei cauta solutii pentru admiterea Romaniei in...

Bucuresti: Titus Corlatean si ambasadorul Olandei cauta solutii pentru admiterea Romaniei in Spatiul Schengen

DISTRIBUIȚI

106866 – 10012012 – Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României şi membru al Delegaţiei parlamentare române la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), Titus Corlăţean, l-a primit, marţi, în vizită de prezentare pe noul Ambasador al Regatului Ţărilor de Jos în România, Matthijs van Bonzel.

A fost trecut în revistă ansamblul pozitiv al relaţiilor bilaterale în plan politic, strategic, economic etc. Cei doi oficiali au confirmat viziunea comună în privinţa necesităţii continuării contactelor politice bilaterale directe, inclusiv în plan parlamentar, de natură să permită identificarea unei soluţii de admitere a României în Spaţiul Schengen în 2012, în baza eforturilor şi progreselor concrete pe care România le realizează.

În acest context, senatorul Titus Corlăţean a reiterat solicitarea finalizării componentei delegaţiei parlamentare olandeze în cadrul Grupului de prietenie România – Regatul Ţărilor de Jos, care să înceapă să funcţioneze cât mai rapid posibil în anul 2012.

Senatorul Corlăţean şi-a exprimat disponibilitatea invitării membrilor Comisiei pentru politică externă a Senatului Regatului Ţărilor de Jos de a efectua o vizită oficială în România pe parcursul acestui an. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.