Acasă Politic Bucuresti: Vasile Bleotu va contesta in instanta decizia ANI

Bucuresti: Vasile Bleotu va contesta in instanta decizia ANI

DISTRIBUIȚI

106780 – 06012012 – Social-democratul Vasile Bleotu, despre care inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au spus că este în incompatibilitate, a declarat că această concluzie este eronată, cu „iz politic”, subliniind că va face contestaţie la Curtea de Apel.

Deputatul PSD a arătat că inspectorii ANI au interpretat greşit legea 161/2003, funcţia sa de director economic la Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (FGDB) neîncadrându-se în prevederile legii.

„Eu şi FGDB am depus şi în 2008, după ce am intrat în Parlament, şi în 2009, după ce am câştigat un nou mandat de deputat, cereri şi la Comisia juridică a Camerei şi la Biroul Permanent, pentru ca deputaţii jurişti să stabilească dacă sunt sau nu în incompatibilitate. Comisia Juridică a stabilit că, între mandatul de deputat şi cel de director economic la FGDB, nu există incompatibilitate. Am respectat toate procedurile”, a explicat Bleotu, citat de Adevarul.

Deputatul a mai arătat că FGDB nu este nici societate comercială, nefiind înregistrată la Registrul Comerţului, nici societate financiară sau de asigurări şi nu primeşte bani din bugetul de stat.

Bleotu a mai spus că va contesta decizia ANI în contencios administrativ, la Curtea de Apel.

Agenţia Naţională de Integritate a anuntat, vineri, că deputatul PSD Vasile Bleotu este în incompatibilitate, întrucât, pe lângă calitatea de parlamentar este şi director economic în cadrul Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.