Acasă Politic Bucureşti: Autoritatile de la Bucuresti incearca sa-i readuca in tara pe cercetatorii...

Bucureşti: Autoritatile de la Bucuresti incearca sa-i readuca in tara pe cercetatorii romani stabiliti in SUA

DISTRIBUIȚI

107107 – 18012012 –  Presedintele Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), Dragos Mihael Ciuparu, va efectua o vizita în Statele Unite ale Americii, ocazionata de participarea la Conferinta la nivel înalt intitulata „Destinatia Europa: Oportunitati pentru Cercetare si Inovare”.

Conferinta este organizata de catre Comisia Europeana împreuna cu Statele Membre si Forumul Strategic pentru Cooperare Internationala în Stiinta si Tehnologie (SFIC), si va avea loc la Cambridge – Massachusetts, în data de 20 ianuarie 2011.

Acest eveniment este primul dintr-o serie care va fi organizata în SUA în perioada urmatoare, cu scopul  de a prezenta Europa ca o destinatie atractiva din punct de vedere al cercetarii si inovarii pentru mediul stiintific american. Initiativa vine în sprijinul prevederilor Strategiei Europa 2020 si Angajamentelor 30 si 31 ale Intiativei Emblematice „O Uniune a Inovarii”, pentru atragerea în Europa a celor mai talentati cercetatori de talie mondiala si pentru consolidarea cooperarii în stiinta si tehnologie cu tarile terte. 

 La conferinta vor participa delegati la nivel înalt, printre care Comisarul European pentru Cercetare, Inovare si Stiinta, Maire Geoghegan-Quinn, reprezentanti ai unora dintre cele mai mari agentii finantatoare din Europa, reprezentanti ai industriilor cu componenta de cercetare intensiva, precum si cercetatori care au beneficiat deja de oportunitatile oferite pentru dezvoltarea carierei lor în Europa.

Publicul tinta îl constituie cercetatorii interesati în noi optiuni pentru dezvoltarea carierei lor în Europa, liderii de opinie si reprezentantii marilor universitati din SUA, reprezentantii  retelelor europene extinse si pe teritoriul SUA, precum si reprezentantii media.

Cu ocazia acestei vizite  întreprinse de demnitarul român în unul dintre cei mai prestigiosi poli ai educatiei si stiintei din SUA , ANCS  urmareste sa stabileasca un cadru de discutie cu membrii diasporei stiintifice românesti din regiunile Boston si New York, localizate în câteva centre universitare de prestigiu de pe Coasta de Est a SUA cum ar fi Yale, Harvard, Columbia, Universitatea din New York, Princeton si Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT).

Scopul acestor întrevederi este de a convinge privind posibilitatea reala a unei continuari a carierei lor stiintifice în Europa, si în particular, în România. Pentru acest motiv,  se vor  prezenta elementele concrete care ar veni în sprijinul unei asemenea decizii, începând cu redimensionarea sistemului cercetare, dezvoltare si inovare din România, si continuând cu scheme disponibile de reîntoarcere si reintegrare, programe, prioritati strategice ale României în sfera de cercetare-dezvoltare-inovare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.