Acasă Politic Bucureşti: Ce-ar fi fost dacă…

Bucureşti: Ce-ar fi fost dacă…

DISTRIBUIȚI

1069887 – 15012012 – Toate organizaţiile PDL au primit o circulară prin care erau somate ca să facă sâmbătă şi duminică întâlniri cu presa în cadrul cărora să prezinte priorităţile Ministerul Muncii. Şefii de organizaţii sunt avertizaţi în circulară să trimită apoi la Bucureşti o sinteză a ceea ce au făcut şi mai ales cum au făcut pentru că aceste sinteze vor fi analizate în şedinţa extraordinară a Biroului Permanent Naţional de luni, 16 ianuarie.

Democrat-liberalii trebuie să vorbească despre reformele Ministerului Muncii si prioritatile pentru 2012 şi despre cum trebuie inteles impactul real al reformelor de dreapta ale guvernului. Trebuie atras atentia permanent „ce s-ar fi intamplat in Romania daca ne-am fi luat dupa ce vrea USL”. Democrat-liberalii trebuie sa spuna ca au facut niste calcule „care arata clar ca PSD si PNL sunt grecii Romaniei. Doar prin blocarea reformei pensiilor si a legii asistentei sociale, USL ar fi saracit Romania cu cel putin 6,5 miliarde de lei, acum, cand statele europene reusesc cu greu si la mari dobanzi sa mai imprumute bani pentru a acoperi deficitele din bugetele nationale. Daca ne luam dupa USL, cu certitudine pensionarii nu si-ar mai fi primit pensiile luna de luna”.

„Guvernul Tariceanu, cu sprijinul PSD a bagat in faliment sistemul public de pensii si trebuie amintit ca pana in septembrie 2008 fondul de pensii era pe excendent, ca in numai in 3 luni sa ajunga la deficit aproape 3 miliarde de lei. Poate ca suntem toti vinovati, dar cand PDL a inteles riscurile crizei si a propus solutia reformei, PSD si PNL au fost doar un zid impotriva reformelor. Daca am face ce spune USL, am risipit in continuare banii fiecarui platitor de taxe din tara asta, pentru a da ajutoare sociale cui merita si cui nu merita. Reforma asistentei sociale este la inceput, asa ca am doar doua cifre importante: economie de 88 milioane lei la plata venitului minim garantat pentru 2011 si economie de 400 de milioane lei la alocatia de sustinere a familiei in 2011. Asa, pe scurt, daca nu ne luptam sa treaca legea asistentei sociale, am mai fi aruncat pe apa sambetei alte 500 milioane lei, pentru doar 2 prestatii sociale. Asupra acestui guvern s-a dezlantuit un atac fara precedent ca urmare a dorintei noastre de a reforma societatea si a o aseza pe bazele unor politici coerente de dreapta. Am strans din dinti, am rabdat atacuri populiste. Acum avem posibilitatea sa le aratam romanilor primele efecte concrete ale reformelor de dreapta pe care noi ne-am luptat sa le adoptam”.

Pedeliştii trebuie să vorbească şi despre noul Cod al Muncii, numărul contractelor noi de muncă, Legea zilierilor şi despre faptul că USL s-a impotrivit acestor masuri, iar acum ar trebuie sa aiba curajul sa le spuna public celor care acum un contract legal de munca si toate drepturile aparate, ca ei cei de la PSD si PNL le-au refuzat aceste drepturi.

Nici reforma pensiilor nu trebuie trecuta cu vederea. „Stiti cu cata greutate am trecut legea pensiilor, ce atacuri furibunde a declansat. Si acum vedem rezultate pozitive, in cifre care nu pot fi contestate, ma intreb oare de ce s-au impotrivit cu atata patima? Cifrele pe care le citesc acum vreau sa le auda si Ponta si Antonescu si poate se vor intreba singuri de ce s-au opus reformei sistemului de pensii. A crescut media anuală a contribuţiilor de asigurări sociale achitate de asiguraţii individuali, de la aprox. 18 miliarde lei în 2010, la aprox. 26 miliarde lei în 2011. A scăzut numărul persoanelor care s-au înscris la pensie anticipată parţială, de la 42.911 în 2010, la 24.797 în 201. A scăzut numărul persoanelor care s-au înscris la pensie de invaliditate, de la 61.905 în 2010, la 29.799 în 2011; Un număr de aprox.1,4 milioane de pensionari au beneficiat de creşterea pensiei urmare a acordării punctajului suplimentar pentru perioadele lucrate în fostele grupe I şi a – II – a de muncă, În urma revizuirii medicale periodice a pensionarilor de invalidate un numar de 6.894 de persoane au fost depensionate ca urmare a recuperarii capacitatii de munca”.

Referitor la anul 2012, PDL are doua mari prioritiati: intensificarea controalelor pe asistenta sociala si politicile de ocupare pentru tineri. – www.-promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.